ФФУ розглянула методичні аспекти покращення підготовки збірних, арбітрів та тренерів

1384 19.09 2016   19:07
Фото - prosport-ru.tsn.ua

Науково-методична рада Федерації футболу України на своєму засіданні 16 вересня за присутності перших віце-президентів ФФУ Олександра Бандурка та Вадима Костюченка розглянула та прийняла низку програм, спрямованих на покращення підготовки тренерів, збірних команд та арбітрів. Ці документи після погодження Науково-методичною радою направлені на затвердження Виконкомом ФФУ.

Під час наради Олександр Бандурко підкреслив важливість спадкоємності в роботі Федерації футболу України, адже після майже чотирьохрічної перерви Науково-методична Рада ФФУ відновила свою роботу: «Розробка та вдосконалення програм підготовки тренерів, особливо за програмою «С»-диплому ФФУ, є важливим елементом розвитку не лише масового футболу, а також й дитячо-юнацького, особливо в структурах професіональних футбольних клубів, які в свою чергу грають ключову роль в підготовці кваліфікованого резерву для вітчизняного футболу. Ми дуже вдячні клубам, які в такі непрості часи вкладають кошти в підготовку футболістів». Перший віце-президент зауважив, що Федерація футболу України та її Науково-методична рада буде приділяти велику увагу підвищенню якості підготовки тренерів за програмою «С»-диплому ФФУ, а разом із клубами та професіональними лігами, зокрема Прем’єр-лігою, сприятиме розвитку молодіжних програм футбольних клубів ПЛ та підвищенню кваліфікації тренерів клубів, які працюють в галузі дитячо-юнацького футболу.

Науково-методична рада розглянула та затвердила Програму «С»-диплому ФФУ та Програму щодо подовження терміну дії «С»-ліцензії ФФУ, а також інструкції щодо викладання цих програм у регіональних федераціях футболу. Розгляду цих питань передувала робота з аналізу діючих програм підготовки тренерів. На прикладі діяльності регіональних федерацій футболу було проведено узагальнення методичної інформації, визначені шляхи удосконалення обліку тренерів з «С»-дипломами ФФУ.

Читайте также: Андрій Павелко : "Фінал Ліги чемпіонів у Києві – це перемога кожного українця!"

Програму «С»-диплому ФФУ було узгоджено з Тренерською конвенцією УЄФА, а саме було вирішено ввести обов’язкову вимогу щодо 1 року тренерського року та практики між отриманням «С»-диплому ФФУ, «В»-диплому, «А»-диплому та PRO-диплому УЄФА. Також сформовано лекторську групу з 18 спеціалістів, які будуть брати участь у підготовці тренерів та надавати методичну допомогу регіональним федераціям.

Заплановано видання методичного посібника «Терміни футболу».

Окремо розглядалося важливе питання про наукове-методичне супроводження роботи збірних команд України. Також була приділена увага роботі психологів у збірних.

Під час засідання ради також виступив директор Національної школи футбольного арбітра Ігор Іщенко, який доповів про організацію та навчання арбітрів.

Источник: ФФУ
Популярные новости