Керівник робочої групи ФФУ: "15 вересня УЄФА вирішить, чи прийматиме Київ фінал Ліги чемпіонів"

1448 13.09 2016   10:51
ФФУ

Керуючий напрямком подачі заявки Києва на проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА-2018, радник президента ФФУ Сергій Лашкул розповів про проведену роботу напередодні визначення міста проведення фіналу.

- Сергію Володимировичу, як проходив процес подання заявки на проведення фіналу у Києві?

- Федерацією футболу України була проведена колосальна робота для оформлення заявки Києва як претендента на проведення фіналу Ліги чемпіонів у 2018 році. Близько року знадобилося для того, аби зібрати всі необхідні документи та гарантії від багатьох організацій: Кабінету Міністрів, Верховної Ради, стадіону, аеропортів, готелів тощо. Особливих проблем з жодним з відомств не виникало завдяки президентові ФФУ Андрієві Павелку, який напряму вирішував питання з першими особами країни, міста та УЄФА. Ось бачите, який обсяг документів довелося зібрати. Окрім цього, представники УЄФА під головуванням Мартіна Каллена бували у Києві, особисто інспектували НСК «Олімпійський» та інші об’єкти інфраструктури.

- Чи відомі висновки інспекції УЄФА?

- УЄФА не розголошує подібну інформацію. Можна лише припустити, що інспектори залишилися задоволеними побаченим, адже після вивчення наданих нами гарантій УЄФА вже надіслала ФФУ проект договору щодо проведення фіналу для підписання. Остаточне ж рішення стосовно міста проведення фіналу Ліги чемпіонів-2018 УЄФА прийматиме 15 вересня у Афінах.

- Хто конкуренти Києва у боротьбі за фінал Ліги чемпіонів-2018?

- Офіційно УЄФА про це не повідомляє. У ЗМІ були повідомлення, що мадридський «Атлетіко» хотів провести фінал на новому стадіоні. У своїй роботі ми жодним чином не зважали на потенційних конкурентів. ФФУ зробила все можливе для позитивного вердикту, тому нам залишається просто чекати рішення європейського футбольного органу.

Популярные новости