Емануеле Джуліанеллі: "Брак досвіду Шевченко компенсує харизмою та авторитетом"

1796 02.09 2016   09:55
Фото - Павел Курбанов, ФФУ

Італійський журналіст Емануеле Джуліанеллі, який пише у видання "Four Four Two", "Tribal Football", "Gazzetta dello Sport", "Il Messaggero" та інші, прокоментував призначення Андрія Шевченка у збірну України.

"Моя перша реакція на призначення Шевченка головним тренером збірної України – це суміш цікавості та скепсису. З одного боку я очікував, що одного дня людина-ікона українського футболу, найвідоміший ваш гравець у світі, може очолити національну команду. Але він абсолютно недосвідчений, як тренер. Звідси береться мій скептицизм.

Він ніколи не працював на лавці, а тільки виконував обов'язки помічника. Тому ця робота може бути не такою легкою для нього. Можливо, йому вдасться компенсувати брак досвіду своєю харизмою та авторитетом, які він має серед українських гравців.

Важко сказати наскільки успішним Шевченко буде у збірній України. Зараз ваш футбол переживає важкі часи. Очевидно, Андрієві доведеться вдатися до складних рішень, щоб все змінити у кращий бік.

Ваша відбірна група на Кубок світу не така вже й важка. Вона одна з найбільш збалансованих. Хорватія та Ісландія – це явні фаворити на вихід з групи. Україна та Туреччина здатні скласти їм конкуренцію і нав'язати боротьбу. Я б не сказав, що з такої групи нереально кваліфікуватися на Кубок світу", - вважає Джуліанеллі.

Нагадаємо, збірна України боротиметься за вихід на Кубок світу-2018 з Хорватією, Ісландією, Туреччиною, Фінляндією та Косово. Наша команда під керівництвом Андрія Шевченка стартує у відборі 5 вересня матчем проти ісландців.

Источник: Gazeta.ua
Популярные новости