"Хет-трик" крокує Україною (+Фото)

1541 09.11 2015   10:52
Фото - ffu.org.ua

8 листопада в Корсунь-Шевченківському Черкаської області відбулося відкриття оновленого стадіону «Колос». Реконструкцію спортивної арени у Шевченковому краю було проведено спільними зусиллями місцевих органів влади та Федерації футболу України завдяки програмі УЄФА «Хет-трик».

Ця програма передбачає серйозний розвиток інфраструктури спортивних і тренувальних майданчиків, у першу чергу для масового та дитячого футболу. Щоб зрозуміти, що саме «важить» внесок в цій справі ФФУ та УЄФА, нагадаємо: лише поле з сучасним покриттям коштує близько 5,5 млн. грн. Європейський футбольний союз в такий спосіб реалізує програму допомоги багатьом національним асоціаціям, але в попередні роки так склалося, що в Україні проект «Хет-трик» фактично був заморожений.

Тільки в нинішньому, 2015-му нове керівництво ФФУ з допомогою УЄФА знову розпочало зміцнювати матеріальну базу футболістів-аматорів на місцях. Місяць тому, в жовтні з’явився подібний стадіон у Вишневому Київської області. Тепер настала черга Черкащини.

Урочисті заходи торкнулися і тих, хто особисто був причетний до реконструкції арени та розвитку футболу в цьому регіоні. Їх було відзначено почесними нагородами. А юні футболісти місцевих команд отримали від Федерації м'ячі та футболки національної збірної України

Потім корсунські вболівальники з азартом спостерігали за баталіями на зеленому газоні. Спочатку між вихованцями місцевих дитячих команд. А потім глядачі емоційно вітали зірок київського «Динамо» різних поколінь: Леоніда Буряка, Олексія Михайличенка, Анатолія Дем'яненка, Володимира Трошкіна, Віктора Чанова, Василя Раца та інших. На чолі зі своїми почесними тренерами – також заслуженими майстрами спорту Андрієм Бібою і Володимиром Мунтяном – знамениті динамівці грали проти збірної Корсунь-Шевченківського району Черкаської області. Футбольне поле було «оновлено» і першим офіційним матчем за Суперукубок Черкаської області

«Хет-трик» продовжує свій поступ Україною. Наступні свята очікують на любителів футболу Чернівців та Івано-Франківська.

Відкриття реконструйованого стадіону «Колос» відбулося за участі президента ФФУ Андрія Павелка, голови Федерації Черкаської області Владислава Голуба, керівника обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка, інших почесних гостей.

Популярные новости