Маркіян Ключковський розповів, які покарання можуть очікувати "Динамо" за інцидент на матчі проти "Челсі"

1352 25.10 2015   23:46

Відомий футбольний юрист Маркіян Ключковський в ефірі каналу «Футбол 1» озвучив, що може загрожувати київському «Динамо» за інцидент, який стався на матчі третього туру групового етапу Ліги Чемпіонів проти лондонського «Челсі» на трибунах НСК «Олімпійський»:

«Формально кажучи це вже третій епізод, який стався на НСК «Олімпійський». Можна очікувати серйозних речей. Мова йде не тільки про расизм в ненасильницькому вигляді, тобто це не просто якісь там банери чи вигуки, чи пісні. Мова йде про звинувачення в насильстві на ґрунті расизму. Якщо на стадіоні справді побили людей іншої раси, немає значення за що їх саме побили, це є насильницький расизм. Це зрозуміло підіймає ситуацію ще вище і дає підстави говорити про те, що покарання буде серйозним. Дисциплінарні правила УЄФА містять спеціальну статтю присвячену покаранню за расизм – це стаття 14. Першим покаранням є часткове закриття стадіону, тобто закриття окремих секторів. За друге порушення – матч без присутності глядачів. За третє правопорушення – це може бути більш ніж один матч без присутності глядачів, технічна поразка, позбавлення очок в турнірній таблиці або виключення зі змагань плюс грошовий штраф.

Стосовно заяви, що це провокація, насправді, не має значення. «Динамо», як господар матчу, несе відповідальність, по-перше, за безпеку глядачів на стадіоні, а по-друге, за дії своїх уболівальників. Тут немає сумніву, що це були вболівальники «Динамо», це не були вболівальники «Челсі».

Ніде в УЄФА не ставиться питання про те, чи звернулись потерпілі до правоохоронних органів, це абсолютно немає ніякого значення. Можуть бути тисячі причин чому вони цього не зробили, зокрема страх подальшого переслідування».

Популярные новости