Європейські технології в роботі ФФУ

1091 24.09 2015   23:33
Фото - ФФУ

Твердженням, що сучасний футбол швидко розвивається, зараз нікого не здивуєш. Проте, мало хто усвідомлює, що разом з проривом в ігрових схемах та якості телевізійної картинки змінюються і технології, що покликані допомагати тренерам в їхній роботі, пов’язаній з аналізом футбольних матчів. Тому команди, які бажають досягати високих результатів у спорті номер один, мають завжди бути сучасними в технологічному аспекті.

Федерація футболу України постійно слідкує за розвитком усіх галузей, пов’язаних з футболом, і робить все можливе для забезпечення українських збірних команд усіх вікових категорій найякіснішими методологічними та аналітичними матеріалами. Відтак, 24 вересня ФФУ підписала контракт з провідною компанією світу у сфері матч-аналізу та надання статистичних футбольних даних «WyScout».

Вибір нового наукового партнера був невипадковим. Експерти національної асоціації провели аналіз європейського та світового ринку, на основі якого було обрано компанію, яка багато років успішно працює з командами провідних футбольних країн світу: Англії, Іспанії, Італії, Німеччини, Франції, як на рівні національних збірних, так і провідних клубів. Відтепер усі національні команди України матимуть доступ до відеоархіву матчів збірних різних вікових категорій, а також до статистичних даних індивідуальних техніко-тактичних дій кожного окремого футболіста.

Про важливість цього аспекту матч-аналізу висловився заступник голови Комітету національних збірних ФФУ Семен Альтман: «Дрібниць у футболі не буває, важливими є усі аспекти. Звісно, футбол – не математика, але недооцінювати роль цифр у футболі ніяк не можна. Добре, коли тренер має можливість отримувати прорахунки техніко-тактичних дій футболістів. При наявності таких методик результат не змусить себе чекати».

У свою чергу, експерт Маттео Камподоніко, який розробив цю платформу, пояснив, навіщо «WyScout» українському футболу: «Наш продукт користується попитом у більш ніш 80 країнах світу. Ми співпрацюємо з такими відомими брендами, як «Барселона», «Реал», «Баварія», «Боруссія», «Арсенал», тощо. Ми допоможемо розвитку футболу в Україні за допомогою ексклюзивних технологій та інновацій. Мова йде не тільки про аналіз ККД будь-кого з гравців, але й налагодження комунікації між тренером та футболістом. Це можливість тренера розбирати сильні та слабкі сторони виконавця і надавати тому вказівки, які допоможуть у розвитку як індивідуальних якостей футболіста, так і командної гри, у цілому».

Популярные новости