Юрій Беньо: "На перших зборах у "Карпат" цілком пристойні суперники"

1843 18.01 2015   09:02
фото - shakhtar.com

Акліматизація футболістів «Карпат» на перших зборах проходить доволі успішно. Команда ні на що не нарікає, натомість почала плідну підготовку до весняної частини чемпіонату. Цьому сприяють умови, від яких у футболі залежить немала частка загального результату. Детальніше про перебування «зелено-білих» в Туреччині розповів спортивний директор клубу Юрій Беньо.

– Кілька місяців тому ви навмисне приїжджали у цей готель, аби на власні очі переконатися в запропонованих умовах. З того часу нічого не змінилося?
– Ні, те що ми побачили тоді, залишилося й зараз. Умови цілком задовільні. Головне, що є якісного рівня футбольні поля, розташовані на території готелю, так само ми задоволені якісним харчуванням. Єдине, трохи погода підводить, у перший день лив дощ. Хотілось би трохи більше сонця, щоб збори пройшли якісно і продуктивно.

– У «Карпат» раніше на зборах не було персонального ресторану...
– Насправді, багато готелів робить такі пропозиції, але далеко не всі команди на них погоджуються. Все ж, більшість обирає загальний стіл. Натомість Ігор Йовічевіч наполіг на тому, щоб в команди було виключно спортивне харчування. Його вимога була виконана.

– «Карпати» прожили на зборах перший день, провели два тренування. Можна зробити попередні висновки про те, чи молоді футболісти витримують навантаження рівня вищої ліги?
– Наразі говорити про це нема сенсу. Хлопці проходять період адаптації до клімату, полів і харчування.

– «Карпати» анонсували, що гратимуть на зборах проти сильних суперників. Чи задовольняють «Спліт», «Гурнік» і «Адміра Ваккер» ваші вимоги щодо спаринг-партнерів?
– Як на перші збори, то це цілком пристойні суперники. Більшість клубів хочуть починати із команд слабшого рівня, а сильніших залишати на кінець зборів. Нам буде цікаво зіграти з цими командами і на фоні нашої втоми поглянути на те, як футболісти себе показують. Щодо суперників на другі збори, то наразі є напрацювання, а конкретика з’явиться вже найближчим часом.

Популярные новости