В Сумах презентовано програму "Футбол починається з тебе"

1032 13.04 2013   12:12

У п’ятницю, 12 квітня, в Сумському обласному академічному театрі драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна відбулася презентація програми розвитку дитячо-юнацького футболу «Футбол починається з тебе», яка створена в рамках соціальної ініціативи Президента України - «Діти − майбутнє України».

Основне завдання програми - зробити футбол масовим і доступним видом спорту, «привівши» його у кожен двір, кожне село та місто, районні та обласний центри. На захід були запрошені діти, які займаються футболом, та їхні батьки, вчителі фізичної культури шкіл, тренери ДЮСШ, журналісти, представники влади та різних футбольних організацій.

Презентували програму начальник управління молоді і спорту Сумщини Олександр Стрельченко, в.о. начальника управління освіти і науки Інеса Пєсоцька, та голови районних та міських адміністрацій області. Федерацію футболу України представляли виконавчий директор ФФУ Максим Бондарев та перший віце-президент ДЮФЛУ Віктор Пищев. Привітавши усіх присутніх від імені президента Федерації Анатолія Конькова, представники ФФУ подякували авторам ідеї та всім тим, хто був причетним до створення цієї програми.

Максим Бондарев зазначив, що цей проект − надзвичайно важлива подія не тільки для області, а загалом для футболу нашої країни. І пообіцяв всебічну підтримку з боку Федерації футболу України. Також, виконавчий директор ФФУ вручив подарунки федерації футболу Сумської області та особисто губернатору Сумщини Юрію Чмирю.

Після презентації учасники заходу відвідали обласний дитячий футбольний центр «Барса», який співпрацює з такими футбольними клубами як «Барселона», «Челсі», «Брюге», «ЦСКА», «Шахтар» та «Динамо». Виконавчий директор ФФУ та перший віце-президент ДЮФЛУ Віктор Пищев подарували вихованцям футбольні м’ячі. Гості висловили сподівання, що завдяки роботі центру в Україні з’являться нові зірки, згадавши, що вихованцями сумського футболу є відомі гравці − Михайло Фоменко, Олег Гусєв, Олександр Бандура та Антон Шиндер.

Источник: ФФУ
Популярные новости