Постійна робота ФФУ - моніторинг дотримання принципів етики і чесної гри у футболі

1192 12.12 2013   19:19
Фото - ffu.org.ua

Федерація футболу України продовжує підводити підсумки роботи Комітетів у 2013 році. Комітет етики і чесної гри розповів, яка робота була проведена за звітній період, і наголосив на подальшому виконанні поставлених президентом ФФУ Анатолієм Коньковим завдань у наступному 2014 році.

- Що було зроблено Комітетом етики і чесної гри за рік роботи під керівництвом президента ФФУ Анатолія Конькова?

- Члени Комітету ведуть постійну профілактично-попереджувальну роботу на усвідомлення кожним керівником клубу, тренером, футболістом, арбітром, делегатом та іншими особами, які задіяні або працюють у футболі, порядку і правил застосування і дотримання принципів Кодексу етики і чесної гри «Чесна гра − дисципліна і повага», законодавства, статутних і регламентних норм ФІФА, УЕФА та ФФУ. Ця робота сприяє проведенню Всеукраїнських змагань з футболу у безкомпромісній спортивній боротьбі.

Також комітет розповсюджує в українському футболі цікавий міжнародний досвід застосування і дотримання принципів етики і чесної гри. Комітет постійно моніторить дотримання принципів етики і чесної гри у футболі. Зокрема, Комітетом проведено декілька розслідувань по справах порушення певними клубами, тренерами, арбітрами принципів Кодексу етики і чесної гри. Активну участь у цій роботі також бере офіцер УЄФА Валентин Чехович. По результатам деяких розслідувань, висновки та доказовий матеріал передані до Контрольно-дисціплинарного Комітету для прийняття рішень по застосуванню дисциплінарних санкцій до порушників.

6 вересня 2013 року відбулася виїзна нарада у Львові за участю голови Комітету етики і чесної гри Володимира Мариновського і голови Львівської обласної Федерації футболу Ярослава Грисьо. Обговорювалось питання з розробки та впровадження заходів з попередження порушень принципів Кодексу етики і чесної гри безпосередньо кожним керівником клубу, тренером, футболістом та іншими особами, які задіяні або працюють у футбольній федерації Львівської області. Аналогічна нарада відбулась 11 жовтня у Харкові з керівництвом Федерації футболу Харківської області.

Представники Комітету взяли участь у нараді за участю першого заступника міністра молоді та спорту України Сергія Глущенка та представника ФІФА, офіцера по роботі із вболівальниками пана Стюарта Дайкса, на якій розглядалося питання нетерпимості расизму у футболі. Члени Комітету етики і чесної гри безпосередньо взяли участь у конференції «Футбол без ненависті та дискримінації».

- Які задачі стоять перед Комітетом на наступний рік? Що необхідно для їх виконання?

- Головним завданням, поставленим перед Комітетом етики і чесної гри президентом Федерації Футболу України Анатолієм Коньковим є інформаційно-попереджувальна робота серед молоді, яка грає у футбол, аналіз та узагальнення інформації щодо умов та факторів, що призводять до порушення принципів Кодексу етики і чесної гри «Чесна гра - дисципліна і повага». Також запланована підготовка та надання на затвердження Виконавчим Комітетом ФФУ оновленого Кодексу етики і чесної гри.

Крім того, Комітет розпочав роботу по розробленню та впровадженню у найближчому майбутньому системи стимулювання учасників змагань з футболу щодо дотримання принципів Кодексу етики і чесної гри.

Источник: Прес-служба ФФУ
Популярные новости