Футбольні м'ячі та інвентар від ФФУ - для шкіл кожного регіону України

886 11.12 2013   18:53
Фото - ffu.org.ua

Федерація футболу України продовжує підводити підсумки роботи Комітетів у 2013 році. На черзі − спілкування прес-служби ФФУ із Комітетом масового футболу щодо виконаних завдань, які були поставлені новим керівництвом ФФУ під керівництвом президента Анатолія Конькова.

- Що було зроблено Комітетом масового футболу за рік роботи під керівництвом президента ФФУ Анатолія Конькова? Які з поставлених президентом цілей вдалося виконати?

- Починаючи з вересня 2012 року Федерація футболу України активізувала роботу з розвитку шкільного футболу, який є одним з найдієвіших механізмів масового залучення дітей до занять футболом. Крім того, в кінці 2012 року Федерацією було підписано Договір про взаємодію у розвитку шкільного футболу на 2013-2016 роки з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту, який не став формальністю і зараз активно реалізується.

В цьому році було передано в регіони футбольні м'ячі для шкіл кожної регіональної федерації, а також набори інвентарю «Все для уроку футболу» для кращих шкіл в районах, підручник і комп'ютерну програму зі шкільного футболу, яких ми виготовили у кількості 5 тисяч примірників.

Новим поштовхом до розвитку цього напрямку стали також наші соціальні проекти, які не тільки приваблюють дітей у футбол, але і використовують потужний виховний потенціал улюбленої гри для формування здорового способу життя, превенції дитячої злочинності та вирішення інших гострих соціальних проблем сучасного суспільства.

Так, з цього року ми не просто розширили проект дитячих футбольних фестивалів, сфокусований нашими скандинавськими донорами в основному на Крим, але дали старт своєму національному проекту «Відкриті уроки футболу», завдяки якому практично у всіх регіонах України створюється мережа волонтерів, а в райони потрапить велика кількість футбольного інвентарю та екіпіровки.

- Які задачі стоять перед Комітетом на наступний рік? Що необхідно для їх виконання?

- У нас на меті вдосконалення системи управління, матеріально-технічної бази, системи змагань, системи навчання і підвищення кваліфікації в масовому футболі, вдосконалення роботи з популяризації масового футболу та проведення соціальних проектів масового футболу.

Источник: Прес-служба ФФУ
Популярные новости