Станіслав Кочубинський – директор департаменту футболу "Карпат"

1214 09.09 2013   20:39

До карпатівської сім’ї повернувся екс-захисник «зелено-білих» початку 80-их років минулого століття Станіслав Кочубинський, якого призначено директором департаменту футболу нашого клубу.

У відомстві Станіслава Олександровича молодіжна і юніорська команди клубу, а також «зелено-білі» СДЮШОР та Академія футболу, тобто він фактично відповідає за резерв для головної команди клубу на всіх етапах підготовки футболістів – від початківця до гравця основи. А головною метою діяльності департаменту футболу ФК «Карпати» є реальне втілення в життя філософії клубу – досягти того, аби спортивну честь «Карпат» захищала команда, сформована не менше, ніж на 80 відсотків з власних вихованців, так як це було в найславетніші періоди історії нашого клубу.

Призначаючи на посаду директора департамента футболу ФК «Карпати» саме Станіслава Кочубинського, керівництво «зелено-білих» виходило з того, що його погляди на футбол загалом і зокрема на підготовку молодих гравців майже нічим не різняться від філософії нашого клубу. Окрім того, Станіслав Олександрович запропонував низку ідей, втілення яких у життя дозволить значно підвищити ефективність роботи з молодими гравцями, як у клубних СДЮШОР та Академії футболу, так і в командах U-19 і U-21.

ДОВІДКА

КОЧУБИНСЬКИЙ Станіслав Олександрович

  • Народився 23-го лютого 1954 року в Києві. Вихованець київського футболу (перший тренер – Анатолій Молотай). Амплуа – захисник. Зріст – 178 см, вага – 70 кг.
  • Кар’єра в Карпатах: 1980–1981 рр. Дебютував 16-го травня 1980 року в матчі проти краснодарської «Кубані». Загалом зіграв за «зелено-білих» у чемпіонатах СРСР 70 матчів, забив 5 голів. Майстер спорту СРСР.
  • Окрім «Карпат» грав за команди «Динамо» (Київ), «Кайрат» (Алма-Ата, Казахстан), «Авангард» (Рівне), СКА «Карпати» (Львів). Загалом у чемпіонаті СРСР зіграв 184 матчі, забив 8 голів.
  • Чемпіон СРСР, володар Кубку СРСР, володар Кубку володарів кубків європейських країн та учасник Кубку чемпіонів європейських країн у складі київського «Динамо». Грав за юнацьку збірну СРСР.
  • Закінчив Київський державний інститут фізичної культури. З 1-го січня 1986 р. по 30-е вересня 2012 р. очолював Дитячо-юнацьку спортивну школу №15 м.Києва. З 1-го жовтня 2012 р. по 30-е серпня 2013 р. – голова Комітету дитячо-юнацького футболу Федерації футболу України. З 2-го вересня 2013 р. – директор департаменту футболу ФК «Карпати».
  • Заслужений тренер України. Почесний працівник фізичної культури та спорту України.
Популярные новости