Батько Безуса: "В дитинстві Роману лікарі поставили невірний діагноз"

730 09.02 2013   10:17
Фото - fcdynamo.kiev.ua

У новобранця Київського "Динамо", атакувального півзахисника 23-річного Романа Безуса у 14 років була підозра на рак крові. Про це розповів батько футболіста 53-річний Анатолій Безус.

- З Романом щодня бігали по кілька кілометрів. Одного разу обертаюся, а він за мною весь білий біжить і дихає важко. Видно, що у нього просто вже немає сил. Я зразу не зрозумів, що і сталося. Думаю, як це так, мені 45 років і гарно себе почуваю, а він молодий хлопець. Потім почав помічати, що у нього і на тренуванні почалися проблеми з витривалістю. А одного разу після навантажень він просто втратив свідомість в автобусі. Тоді зрозумів, сина треба везти у лікарню на огляд, - розповів Анатолій Григорович.

У Полтавському обласному онкологічному диспансері сказали, у Романа підозри на рак крові.

- У нього виявили дуже низький гемоглобін. Лікарі, як дізналися, що він футболом займається, то кричали: "Який футбол! Йому треба постійно у ліжку лежати". А потім взагалі дружині сказали: "Йому два тижні залишилося. Так, що готуйтеся". Вона у сльози, вся сім'я у паніці. Та я чітко сказав: "Усе буде добре. Вірте мені", - поділився батько футболіста.

Чоловік відвіз сина у Київський інститут крові. Там сказали, полтавські лікарі поставили помилковий діагноз.

- Сказали, що з кров'ю у нього все в порядку і треба шукати причину в іншому. І ми таки її знайшли. Коли Рому вилікували, то він зразу ж заявив: "Хочу тест Купера пробігти". Це біг на витривалість. Сину 23 роки, він дуже сильно над собою працює і в першу чергу над витривалістю, завжди повністю викладається, - завершив Безус.

Популярные новости