Мілош Нінковіч: "Полюбляв приїздити до Одеси, коли грав у "Динамо"

1627 08.08 2013   11:51
Фото - crvenazvezdafk.com

Один із лідерів "Црвени Звєзди" - про поразку та шанси своєї команди.

- Для нас ця гра була дуже тяжкою, багато чого не вдалося зробити із запланованого, - розпочав розмову Мілош. - Я попереджав тренерів і партнерів про те, що гра буде саме такою, але ми навіть подумати не могли, що пропустимо такі голи… Як сказати… "Дитячий садок" якийсь. Проти "Чорноморця" так грати не можна! Нехай одесити й не є фаворитами чемпіонату України, але саме в матчах плей-оф демонструють свої найкращі якості. Недарма вони дійшли до фіналу Кубка України та пройшли міцну "Дачію". Отже, звичайно, в першому матчі з нами саме "моряки" вважалися фаворитами. Прикро, що пропустили цілих три м’ячі, але добре, що забили один. У нас наразі дуже молода команда, в багатьох немає досвіду гри в єврокубках, ви самі це бачили. Точно знаю, що навіть у Бєлграді нам буде тяжко. А зважаючи на те, що потрібно перемагати з різницею в три м’ячі або 2:0, - ще тяжче.

- Чимось здивував "Чорноморець"?

- Ні, я знав, що це - міцна, зіграна команда, яка минулий сезон провела майже без замін. До того ж, її склад поповнили класні футболісти, які були на провідних ролях в "Кривбасі", а ще - досвідчений Олексій Гай, який багато зіграв навіть у Лізі чемпіонів і збірній України. Про це я казав і численним сербським журналістам, які зверталися до мене з питаннями про "Чорноморець", отже, одесити не здивували. Вони показали той рівень гри, який дозволив їм перемогти.

- Часто діставали питаннями про "Чорноморець" і про "Црвену Звєзду"?

- Так, після жеребкування я постійно даю інтерв’ю вашим колегам із Сербії та України й про "Црвену Звєзду" й про "Чорноморець". Я багато років грав у цій країні, в мене залишилися лише найприємніші спогади про ці часи. До речі, телефонували з приводу "Чорноморця" не лише журналісти, а й друзі. Розповідав все, що знав, чесно!

- "Чорноморець" за три тижні провів уже сім тяжких офіційних матчів, "Црвена Звєзда" - лише два, а чемпіонат Сербії ще не розпочався. Скажіть, це додає вам "свіжості" чи не дає можливості показати свій найкращий футбол?

- Скажу, що друге. Попри те, що "Чорноморець" багато грає та провів тяжку гру із "Шахтарем", він наразі виглядає все ж краще за нас у фізичному плані. Футболісти у чудовій формі, а ми тільки її набираємо. Маємо надію на те, що у Сербії зіграємо краще. А як воно буде - подивимося.

- Що скажете про Одесу, стадіон? Багато чого змінилося з вашого останнього візиту на арену "Чорноморця"…

- Усе чудово, на найвищому рівні, я завжди полюбляв приїздити до Одеси, коли ще грав у складі київського "Динамо". Європейське багатонаціональне місто, чудовий, чарівний, затишний стадіон. Грати - одне задоволення. А ще - вболівальники. Просто - супер…

- Ви багато матчів зіграли за "Динамо", до того виступали в рідній Сербії, як і зараз. Можете якось порівняти одеських і сербських уболівальників?

- Звичайно, у Сербії командам грати тяжче. Наші вболівальники дещо інші, ніж ваші. Так, не завжди це плюс, але підтримку забезпечують шалену. Думаю, "Чорноморець" відчує все це 8 серпня. А одеські вболівальники сподобалися. Місцеві футболісти мають їм дякувати за таку підтримку.

- Розумію, що запитувати про це у футболіста навряд чи правильно, та все ж: чи реально пройти "Чорноморець"?

- Так, а чому би ні? Просто для цього слід дещо змінити в нашій грі та віддатися їй на всі сто відсотків. Перемогти з рахунком 2:0 ми можемо, тож зробимо для цього все необхідне.

Популярные новости