Віталій Парахневич: "Тепер для "Чорноморця" важливо побудувати нову команду"

1031 08.03 2014   20:41

Віталій Парахневич, екс-гравець «Чорноморця»:

— Звичайно, істинні мотиви, за якими одеську команду залишили провідні легіонери, знають лише всередині клубу. Проте очевидно, що ситуація, через яку футболісти схилилися до такого непростого рішення, виникла не на порожньому місці. Іноземці турбуються про своє майбутнє, про особисту безпеку і свої родини, і в світлі останніх подій у країні, зокрема, в Одесі, їхнє рішення виглядає цілком логічним. Ось тільки запитання: в якому напрямку буде в подальшому рухатися «Чорноморець»?

У «моряків» серйозні проблеми в обороні. В одночасся команду залишили зразу троє основних захисників — два центральних — Маркус Бергер і Пабло Фонтанелло, а також лівий — Андерсон Сантана. Оборона зараз виглядає дуже вразливою. До того ж, Роман Григорчук більше не може розраховувати на атакувальних півзахисників Франка Джа Джедже та Сіто Рієру. Останні теж відігравали не останню роль в колективі, хоча в атаці у команди більша конкуренція. Ясна річ, що заміна тим, хто залишив команду, знайдеться, але чи буде вона відповідною? Екс-гравці одеситів дос­татньо непоганого класу, впродовж значного відрізку часу зігравалися з партнерами, знають вимоги тренерського штабу, тож їхня відсутність може боляче вдарити по «Чорноморцю».

Чи можна віднайти у цьому позитив? Звичайно. Це може бути шансом для вітчизняних футболістів. Але треба знати, які завдання буде ставити перед тренером і селекційною службою керівництво клубу. Може, знову зай­муться пошуком футболістів за кордоном, а, може, справді звернуть увагу на власну школу й дадуть можливість поколінню, котре підростає, проявити себе.

На які місця в турнірній таблиці зараз спроможні претендувати «моряки»? Тепер для «Чорноморця» важливо побудувати, за великим рахунком, нову команду. Головне, щоби не відбулося чергових пертурбацій з кадрами. Але давайте дочекаємося відновлення чемпіонату. Звичайно, всім нам хотілося, щоби весняна частина сезону розпочалася якомога скоріше. Але не від нас залежить, коли стабілізується ситуація в країні. Наскільки мені відомо, матчі у вищому дивізіоні не відбудуться найближчими днями. Наразі взагалі невідомо, коли це станеться. А тим часом може багато води спливти. Наприклад, за різними даними, стурбовані напруженою ситуацією в країні й інші легіонери. Тому зміни не виключені й в інших командах. У такому випадку тяжко передбачити шанси учасників прем’єр-ліги.

Хочу зазначити, що з одного боку рівень нашого чемпіонату може знизитися через відтік легіонерів. З іншого — іноземці більше не будуть займати місця місцевих виконавців, у складах команд з’явиться більше гравців із українським паспортом, од чого наш футбол лише виграє. Але для того, щоби хлопці вийшли на належний рівень, потрібен час. За один сезон це точно не станеться.

Популярные новости