Володимир Ковалюк: "Шахтар" вестиме гру, а "Динамо" гратиме на контратаках"

1090 07.04 2013   11:21

Екс-гравець «Динамо» та «Шахтаря» Володимир Ковалюк про центральний матч туру.

— Можна розпочати з банального, але цікавого запитання: хто є фаворитом матчу, зважаючи на мотивацію (а в кожного вона нібито різна), з огляду на розташування в турнірній таблиці, фактор домашнього для «Динамо» поля й так далі? Гадаю, всі ці речі є дуже умовними й варто зважати суто на ігрові показники. Адже мотивація не залежатиме від місця в таблиці чи різних стратегічних завдань у чемпіонаті — принциповість українського «класико» дає змогу передбачити, що обидва суперники однаково розуміють відповідальність, отож віддаватимуться заради перемоги на всі сто. Та й домашнє поле — не великий плюс, оскільки ігрова форма «Шахтаря» все одно дозволяє говорити про нього як фаворита. Принаймні для мене, це — очевидно, адже клас і стабільність на боці «гірників».

Далі: все йде до того, що за «Динамо» не гратиме Хачериді, тож із центральних захисників залишаться тільки Михалик і Віда. Чи можна далеко заїхати в матчі проти чемпіона з такою зв’язкою центрбеків? Гадаю, що лише — через підвищену мотивацію окремих виконавців. У цьому випадку — Тараса Михалика, якому нададуть шанс відвоювати місце в старті. Хоча ймовірна дискваліфікація Хачериді — проблема для киян, адже вони залишаться без одного з найкращих захисників країни. Інша річ, якщо в цього найкращого не надто багато розуму в голові. Думаю, з цим мав би вже розібратися Олег Блохін, адже в Євгена це вже не перший випадок невиправданої агресії…

До слова, навесні «Динамо» пропустило лише раз, од «Кривбасу» (тобто три поєдинки поспіль кияни не пропускають), а «Шахтар» забивав у всіх матчах (всього 10 влучень). Цікаво, хто продовжить свою серію? Знову ж таки, вважаю, шансів на це більше в «гірників», адже не забувайте, що донеччани не забили в чемпіонаті всього одного разу — «Арсеналу», та й у Лізі чемпіонів «гірники», як правило, забивають завдяки видовищному стилю гри, в усіх матчах. А взагалі, якби мене зобов’язали поставити мільйон доларів на майбутній результат поєдинку, то мій вибір був би таким: обидві команди заб’ють, а в перемогу вірю все-таки гостей.

Щодо стратегії двох досвідчених тренерів, цікаво, хто може більше здивувати суперника, адже якщо гру «Шахтаря» всі вивчили досконало, то «Динамо» Олега Блохіна нібито ні. Та все ж, не уявляю, що в підготовці до матчу такого статусу хтось може підготуватися абияк і не вивчити опонента до дрібниць. Тому сюрпризів не буде: «Шахтар» вестиме гру, а «Динамо» гратиме на контратаках.

Источник: ukrfootball.in.ua
Популярные новости