Анна Вороніна: "Хотілося б досягти успіхів зі збірною України"

1750 07.03 2014   12:33
Нападник донецької «ЦПОР-Донеччанки» та національної жіночої збірної команди України Анна Вороніна поспілкувалася з прес-службою ФФУ з приводу виступів на зимовій Першості з футболу серед жіночих команд, майбутнього старту нового чемпіонату України серед команд Вищої ліги, а також висловила сподівання, що збірна України продовжить переможну ходу у відборі ЧС-2015.
- Аню, поділися враженнями про минулий зимовий чемпіонат серед жіночих команд. Як ти прокоментуєш результати «Донеччанки» на Першості, що завершилася у Маріуполі?
- Зимова Першість , у цілому , залишила хороші враження . Шкода, що не у всіх команд вийшло приїхати. Кожна гра була напруженою, не можна було розслаблятися ні на хвилину. "Донеччанка" вже другий рік займає друге місце на цьому турнірі, і це теж добре. Як то кажуть , стабільність ознака майстерності.
- «Донеччанка» рік тому також поступилася золотом Першості у фіналі, програвши у серії післяматчевих пенальті «Легенді-ШВСМ». Чого не вистачає команді, щоб зайняти найвищу сходинку п'єдесталу?
- Удачі нам не вистачає. Інколи ще, напевно, індивідуальної майстерності, впевненості у своїх силах та взаєморозуміння гравців.
- Після закінчення турніру ти отримала нагороду від організаторів змагань - приз «Кращому нападнику». Як ти сама оціниш свою гру протягом Першості і у фінальному матчі, зокрема?
- Не мені оцінювати мою гру. Це зроблять мої тренери. Що стосується мене, я ніколи не буваю задоволеною своїми виступами повністю, можна і краще.
- Тиждень тому пройшло жеребкування календаря жіночого чемпіонату України серед команд Вищої ліги. Символічно, що у першому турі «Донеччанці» належить стартувати матчем з «Іллічівкою». На зимовій першості донецька команда виявилася сильнішою за маріупольську. Чи готова команда повторити цей успіх на старті чемпіонату?
- Звичайно, будемо намагатися повторити свій успіх уже на старті чемпіонату. Матч з маріупольською "Іллічівкою" є своєрідним дербі, так що буде боротьба на кожній ділянці поля. Це перша гра чемпіонату, і хочеться почати його з перемоги. Перемога додасть нам впевненості та гарного настрою.
- На початку квітня збірної України належить зіграти відбірковий матч ЧС-2015 матч з командою Білорусі. Національна команда вдало стартувала у кваліфікації - дві перемоги у двох матчах. Анатолій Куцев регулярно викликає тебе у розташування збірної, але ти все ще не є гравцем основного складу. Які в тебе плани у національній збірній?
- Хотілося б грати у збірній і досягти з нею успіхів. Я задоволена виступами нашої національної команди. На кожних зборах я намагаюся почерпнути для себе щось нове від більш досвідчених партнерів по збірній.
- Що можеш сказати про суперниць збірної України по відбірковому турніру ЧС -2015, виходячи із зіграних матчів з Чорногорією і Туреччиною? Які у тебе очікування від виступів команди у цій кваліфікації?
- Як показали минулі матчі, і зі збірною Туреччини , і з командою Чорногорії можна грати і вигравати. Що ми і зробили. Очікування, звичайно ж, позитивні. Думаю, команда заслужила на вихід із групи і на поїздку на чемпіонат світу 2015 року до Канади.
Источник: Прес-служба ФФУ
Популярные новости