Віталій Шумський: "В кожному матчі намагалися показувати хороший футбол"

1998 06.10 2013   18:20

Старший тренер СДЮШОР «Карпати» Віталій Шумський по завершенні переможного фінального матчу «Кубка Президента України» поділився своїми враженнями від вирішальної гри та турніру загалом з Інформаційним центром ФК «Карпати».

«Перед початком турніру ми домовилися з хлопцями, що в кожному матчі будемо намагатися показувати хороший футбол і добиватися максимального результату. При цьому ми не говорили про те, що стоїть завдання виграти турнір. Але, звісно, ми мріяли завоювати почесний трофей. Тож сьогодні ми тішимося з того, що додому повертаємося в ранзі переможця «Кубка Президента України». Що ж до фінального матчу то загалом установку на гру хлопці виконали на 80 відсотків. Ми проаналізували гру «Чорноморця» і дійшли висновку, що найсильніша ланка одеситів – напад. Значно слабше наш суперник діє в середині поля і в обороні. Саме тому ми з перших хвилин взяли гру під свій контроль. Перед хлопцями стояло завдання позбавити суперника м’яча аби не дати йому проводити стрімкі атаки. Ми впоралися з цим завдання, свідченням того є те, що в одеситів практично не було гольових моментів. В атаці ми намагалися діяти як через фланги так і через центр. Використовували і таку грізну зброю як дальні удари. І саме завдяки цим діям ми забили обидва свої м’ячі. Перший з них ми забили після стрімкої атаки флангом, який закінчився результативною комбінацією, її ми награємо на тренуваннях. Не менш ефектним вийшов і другий м’яч, який ми забили з-за меж карного майданчика. Звичайно, в наших діях були і певні помилки, але це нормальне явище, адже не всім хлопцям є навіть 14-ь років і вони тільки вчаться грати в футбол.

Звичайно, приємно перемагати на турнірі з таки сильним складом учасників, адже серед наших конкурентів були команди таких знаних футбольних шкіл як київське «Динамо», донецький «Шахтар», одеський «Чорноморець». Хороші команди приїхали і з-за кордону. Але наша перемога це вже історія і сьогодні ми трішки посвяткуємо і вже завтра почнемо готуватися до наступних матчів. В понеділок ми повертаємося додому, а в же середу на нас чекає матч першості України з ФК «Львів». Самі розумієте, що немає часу ні святкувати ні щоб розслаблятись. Сподіваюсь, що перемога в цьому турнірі додасть хлопцям досвіду і впевненості в своїх силах» – сказав Віталій Іванович.

Популярные новости