Андрій Несмачний: "Я б не хотів, щоб ми знову пережили це жахіття"

1198 05.02 2013   21:30
Фото - championat.com

Виконком УЕФА підтримав ідею свого президента Мішеля Платіні провести Евро-2020 аж у 13 країнах континенту. Україна уже задекларувала свій намір бути одним із господарів футбольних баталій! Цю ідею схвалили колишні та теперішні президенти ФФУ.

Григорій Суркіс, нагадаємо, нині працює у виконкомі УЄФА і вже дав зрозуміти, що лобіюватиме наші інтереси. Зрозуміло, що новий керманич українського футболу Анатолій Коньков також зацікавлений у тому, щоб на українську вулицю знову завітало футбольне свято.

Мало того, у ФФУ від слів перейшли до діла. "Рішення буде ухвалено на найближчому виконкомі ФФУ, що відбудеться після 10 лютого, — заявив Анатолій Попов, перший віце-президент ФФУ. — Маючи стадіони, що відповідають всім вимогам УЕФА, і досвід проведення змагань такого рівня, Україна не може не подати заявок. Ми претендуватимемо на те, щоб прийняти матчі групового етапу та першої стадії плей-оф. Про фінал навіть не мріємо, бо ми були його господарем у 2012 році".

Своєю думкою про нову футбольну подію, що може відбутися на наших теренах, поділився колишній футболіст "Динамо" і збірної України Андрій Несмачний.

— Чи можна впевнено говорити, що після 10 лютого виконком ФФУ вирішить подати заявку на боротьбу за проведення Євро-2020?

— Я б не хотів, щоб ми знову пережили це жахіття. Євро-2012 було святом для іноземців. Ми зробили показуху для гостей, а самі терпіли дискомфорт. Згадайте, скільки заторів було на наших вулицях, неможливо було припаркувати машину, і взагалі, не хотілося виходити з дому. Однак чиновники наші знову обстоюють проведення Євро у нас, бо їм це вигідно.

— Який зиск з цього заходу могла б мати наша країна?

— Зиску жодного. Хіба Євро-2012 змінив нашу країну? Ні! Від'їдьте за десять кілометрів від Києва, Львова, Донецька чи Харкова і побачте, як живуть наші люди, які ями на тамтешніх дорогах. Євро нам не потрібне, але воно, мабуть, таки відбудеться.

Популярные новости