Микола Єропунов: "Ми хочемо підняти жіночий футбол в Україні на новий рівень"

1274 02.07 2014   17:20
Фото - ffu.org.ua

Член Виконкому Федерації футболу України, очільник Миколаївської ОФФ і голова Комітету жіночого футболу Микола Єропунов поспілкувався із прес-службою ФФУ і розповів про стан справ у жіночому футболі.

- Оцініть, будь-ласка, роботу Комітету жіночого футболу з вересня 2013 по червень 2014 років.

- За цей період було проведено багато матчів за участю національних жіночих збірних команд усіх вікових категорій - від головної команди до WU-15. У цьому напрямку ведеться дуже плідна робота. Були розроблені і втілені у життя календар чемпіонатів Вищої і Першої ліг. Найближчим часом Комітет збереться для обговорення проведення матчів національної жіночої збірної у матчах кваліфікації ЧС-2015, що залишилися. Завдання № 1 для національної збірної було і залишається − вихід до фінальної частини світової першості, що пройде в Канаді у 2015 році.

- Для роботи зі збірними цього року були запрошені тренер воротарів та тренер з фізичної підготовки. Чи є позитивні наслідки цього рішення?

- Так, було прийнято таке рішення, адже у наших збірних була проблема з голкіперами. Ми знайшли таку людину. А для повноцінної розминки гравців збірної під час тренувань і підготовки до матчів необхідний також якісний спеціаліст. І його, точніше її, нам теж вдалося знайти. Також у нас з’явилися два адміністратори збірних. Хочу подякувати президенту ФФУ Анатолію Конькову, який повністю посприяв усім цим призначенням.

- Розкажіть про плани на майбутнє Комітету жіночого футболу.

- Хочемо закінчити змагання у Першій лізі і збільшити кількість клубів у ній хоча б вдвічі. По-друге, ми хочемо ініціювати створення жіночих команд на базі професіональних клубів Прем’єр-ліги. Це дасть нам можливість підняти жіночий футбол в Україні на новий рівень і допоможе повернути гравців, які наразі виступають у чемпіонаті сусідньої країни.

Популярные новости