У Будинку футболу обговорили розвиток студентського футболу

1169 02.04 2014   22:06
Фото - ffu.org.ua

2 квітня у Будинку футболу відбулося засідання Федерації футболу України спільно з Всеукраїнською футбольною асоціацією студентів з питань реалізації програми розвитку студентського футболу, яка втілюється в рамках програми розвитку масового футболу в Україні.

У заході взяли участь президент ВФАС Олег Первушкін, представники управління Комітету ФВС МОН України в Київській, Чернігівській, Черкаській областях, і міста Києва. Серед присутніх були і представники вищих навчальних закладів з цих регіонів, а також із Сумської області. Натомість, представник головного управління Комітету ФВС МОН України не був присутнім на цій зустрічі, не дивлячись на запрошення від ВФАС.

На порядку денному наради стояли питання розвитку студентського футболу, створення студентської футбольної ліги у форматі чемпіонату «Осінь-весна». Задля проведення таких змагань на засіданні піднімалися питання наявності футбольної інфраструктури, її відповідності вимогам діючих стандартів.

Як зазначив перший заступник голови Комітету ФФУ з розвитку футболу в регіонах Віктор Удовенко, наразі в Україні існує дуже мало футбольних клубів серед студентів і цей напрямок потрібно розвивати. Також під час засідання було обговорено концепцію створення таких клубів на базах вищих навчальних закладів та організацію системи змагань з футболу в форматі національної студентської ліги. Наприкінці засідання кожен з представників областей розповів про стан справ в студентському футболі в своєму регіоні.

«Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков бачить розвиток масового футболу крізь призму популяризації студентського футболу, - сказав Олег Первушкін. − З вересня цього року кожна область, в якій є 10 та більше вищих навчальних закладів, повинна буде виставити хоча б одного представника для участі у студентській футбольні лізі України. Великі регіони, де спостерігається більша кількість вищих навчальних закладів, мають виставити мінімально по 2 команди. До середини квітня регіональні федерації повинні надати нам усі дані, щоб ми попередньо склали список учасників і розбили команди на підгрупи за територіальним принципом».

Популярные новости