"Динамо" - "Шахтар". НСК "Олімпійський" готовий до битви титанів

1313 02.04 2013   15:32
Фото - fotofact.net

До стартового свистка арбітра матчу «Динамо» - «Шахтар» залишилося всього декілька днів, і всі служби НСК «Олімпійський» рапортують про повну готовність стадіону до проведення одного з найбільш очікуваних поєдинків українського футбольного чемпіонату поточного сезону.

Основна увага, звичайно, приділена підготовці до гри натурального газону головної арени країни. Незважаючи на складні погодні умови, агрономічній службі стадіону вдалося зберегти ідеальний стан поля.

- Ми знали, чого чекати від погоди, - розповідає головний агроном НСК «Олімпійський» Віктор Яроменко, - тому сильний снігопад в кінці березня не став для нас несподіванкою. Поле було підготовлено: була проведена обробка газону спеціальними препаратами для профілактики хвороб, які потенційно можуть розвиватися під снігом. Двома тижнями раніше ми провели аерацію поля, а напередодні заметілі був включений більш інтенсивний режим системи підігріву поля.

За словами фахівця, сніг зійшов природним шляхом за два дні, відмінна спрацювала система дренажу. При цьому температура поверхні газону не знижувалася нижче +2С, а значить, природний процес вегетації не був зупинений. Зараз поле знаходиться у чудовому стані і готове до прийому матчів найвищого рівня.

Також без проблем вдалося позбутися й від снігу, що скупчився на даху стадіону. Виготовлена ​​зі спеціального матеріалу (етил-тетрафлуоротилен), тентова мембрана арени самоочистилася завдяки хімічному складу і системі підігріву покрівлі, а тала вода була вилучена за допомогою сучасного водовідведення в самопливному і сифонному режимах.

Готовність смарагдового газону зокрема, і стадіону в цілому, до майбутнього матчу відзначили і представники футбольного клубу «Динамо» в ході планового візиту на арену.

Популярные новости