12 серпня "Олімпійський" святкує 90-річчя!

1230 01.04 2013   15:05
Фото - fotofact.net

Ця подія стане абсолютно безпрецедентним випадком в історії Українського спорту, адже стадіон є чи не найстарішим спортивним об’єктом на території країни, пережив декілька історичних епох, приймав легендарні Ігри XXII Олімпіади та фінал Євро-2012.

12 серпня 1923 року можна вважати днем народження стадіону. Саме в цей день на щойно збудованому стадіоні були проведені змагання першої Олімпіади Київщини.

Підготовка до святкування ювілею розпочинається вже зараз. Кожного тижня на нашому сайті будуть з’являтися матеріали з історичного минулого НСК. Ми познайомимо вас з найбільш гучними подіями, що відбулися за майже віковий період існування стадіону, розповімо цікаві факти та покажемо ретрофотографії.

З початку квітня стартує низка святкових заходів для дітей, молоді, вболівальників та спортсменів. Вже розпочався і триває перший в Україні фотоконкурс краси «Футбольна королева» на визначення кращої вболівальниці НСК «Олімпійський». Заплановано серію унікальних екскурсій, де всі охочі зможуть не тільки побувати в нетрях стадіону, а й здійснити екскурс сторінками багатолітньої історії НСК. Для дітей буде оголошено конкурс малюнку «Велике минуле мого «Олімпійського», переможці якого отримають у подарунок можливість пережити незабутні хвилини у своєму житті і вивести футболістів «Динамо» (Київ) на гру у день матчу!

До дня ювілею стадіону планується відкриття музею історії «Олімпійського», який буде уособлювати в собі всі історичні епохи споруди, відображати його велике минуле та сьогодення, унікальне поєднання 90-літньої спортивної історії України, сучасного зовнішнього виду та новітніх технологій, що застосовані при останній реконструкції відповідно до кращих світових стандартів.

Увінчається марафон конкурсів та заходів великим концертом в чаші стадіону за участю олімпійських легенд та зірок.

Источник: nsc-olimpiyskiy.com.ua
Популярные новости