Неделчо Матушев: "Стоічков збирає сильну команду"

890 01.02 2013   17:00

Незважаючи на те, що у тренерському штабі «Карпат» працює одразу три болгарських спеціаліста, жоден з них ніколи не грав і не тренував «Літекс» з Ловеча, з яким «зелено-білі» проведуть наступний товариський матч. Помічник Ніколая Костова Неделчо Матушев розповів Інформаційному центру про цю команду, яку зараз очолює легендарний болгарський футболіст Хрісто Стоічков.

– Що скажете про нашого наступного суперника?

– «Літекс» на сьогодні дуже сильна і хороша команда. 4 рази вона вигравала золоті медалі чемпіонату, брала Кубок. Ще варто зауважити, що команда молода і на її футболістів вже є серйозний попит в Європі. Скажімо, 21-річного хавбека Георгі Міланова, який навіть за збірну виступає, вже хочуть бачити у своєму складі непогані клуби. І це не перший випадок. Нещодавно «Літекс» продав в ПСВ хорошого гравця за хороші гроші. Клубна організація в цьому клубі на високому рівні. У них солідна база, відомий тренер. Президент клубу, як на мене, йде вірним шляхом. Він дуже любить футбол, хоч сам займався боротьбою.

– «Літекс» робить акцент на молодих гравців з клубної Академії?

– Так, навіть зараз в основному складі грає семеро клубних вихованців. Керівники «Літекса» кардинально змінили стратегію – вони припинили запрошувати легіонерів, за яких треба було платити великі гроша, бо користі з цього не було. Натомість сконцентрувалися на своїх вихованцях і в них усе вдається.

– Як себе показує Хрісто Стоічков в якості головного тренера?

– Він дуже сильний тренер, який збирає хорошу команду. Свого часу, коли він працював у збірній, показував непогані результати. Але кожній людині потрібен час. Я вважаю, що саме в «Літексі» він знайшов своє місце. Можете собі уявити, який він має вплив на молодих виконавців! Він же справжня легенда болгарського футболу!

– Ви знаєте його особисто? Можливо, працювали разом?

– Так, з ним ми працювали у збірній Болгарії. Він очолював національну команду, а я молодіжну.

Популярные новости