Марко Девич: "Найсмачніший борщ готують на базі "Металіста"

1227 29.03 2013   11:23
Фото - Сергей Стеглик, Footboom.com

Нападник харківського "Металіста" та збірної України Марко Девич відповів на питання вболівальників.

- З ким із нападників хотів би грати у парі в збірній?

- Я знаходжуся не на тій позиції, аби обирати. Це має бути виключно рішення тренера. Хотілося б зіграти із Зозулею та Селезньовим. Вони нападники гарного рівня.

- Які нагороди хотів би отримати як на клубному рівня, так і на індивідуальному?

- Більше хотів би отримувати відзнаки на клубному рівні, ніж – особисті. Хочеться якомога довше тримати себе на професійному рівні та потрапити у Лігу чемпіонів разом із «Металістом».

- Якщо Україна пройде на чемпіонат світу, з якою збірною хотілося б зіграти?

- Немає різниці. По-перше, сама участь у фінальній частині – великий успіх для команди. По-друге, якщо чесно, ніколи не любив обирати собі суперника.

- Які фактори вплинули на твоє рішення прийняти українське громадянство?

- Коли я показував гарну гру, то більшу увагу цьому приділила Україна, ніж Сербія. І це мене дуже вразило – чужа країна розуміє мене, моє бажання грати. Я потрапив до збірної країни, брав участь у фінальній частині чемпіонату Європи і дуже щасливий, що так усе склалося.

- Яка збірна сильніша: Україна чи Сербія?

- Важко сказати. Можу лише констатувати, що Україна ще має шанси на вихід із групи та поїздку на чемпіонат світу, а збірна Сербії зараз, на жаль, не має навіть мінімальних шансів потрапити до Бразилії.

- У збірній ви встигла пограти під керівництвом багатьох тренерів. Хто з них найсуворіший, найвеселіший, найоптимістичніший, найемоційніший?

- Можу сказати, що більш за все мені запам’ятався час, проведений у національній команді, коли її тренером був Юрій Калитвинцев. Він – молодий спеціаліст, але в нього великі перспективи. Найсуворіший – Блохін, найвеселіший – Калитвинцев. А що стосується найемоційнішого та найоптимістичнішого наставника, то цю характеристику можна дати всім тренерам збірної.

- Яка українська страва до вподоби найбільше?

- Дуже люблю борщ, знаю навіть його приблизний рецепт. А найсмачніший борщ готують на базі «Металіста»!

- Як ставишся до соціальних мереж?

- Мій акаунт є лише в Instagram. А взагалі, соцмережі я не полюбляю.

- Хто твій найкращий друг у збірній?

- Більше, звісно, товаришую з партнерами по «Металісту». Найбільше - з з моїм «молодим другом» (сміється) Олександром Горяїновим.

- Чи хотів би мати свого прес-секретаря та свій сайт?

- Раніше я думав про це, а зараз – вже не до цього. Моя дружина хотіла цим зайнятися, зробивши мені подарунок, але я відмовився.

Источник: Пресс-служба ФФУ
Популярные новости