Валерій Федорчук: "Францію не варто боятися"

994 22.10 2013   23:11

Перед матчем проти «Дніпра» Валерій Федорчук та Євген Селезньов звернулися до уболівальників і заявили, що їхні клуби засуджують будь-які прояви расизму та насильства. А вже в понеділок капітани, як і всі уболівальники України, чекали на суперника збірної в плей-оф чемпіонату світу.

«Якщо ми крокуємо до Європи, то маємо виступити проти расизму. В українських командах є багато легіонерів, є вони і в «Карпатах». Тож ми підтримуємо як наших партнерів, так і акцію, спрямовану на подолання проблеми расизму. У футболі не повинно бути образ, зокрема й образ щодо кольору шкіри твого суперника. Хто б це не був, він така ж людина, як і ти» – вважає Валерій Федорчук.

«Щодо жеребкування, то Франція, безумовно, найважчий суперник, який тільки міг нам дістатися. Але це не страшно, не варто її боятися. Україна грала на рівних проти Англії, тож я вважаю, що і Франція під силу нашій збірній. Звичайно, буде нелегко, але шанси є».

«За час, проведений в таборі збірної, я отримав новий досвід. Усіх хлопців давно знаю, тут проблем не було. Дуже давно знайомий з Русланом Ротанем, він ніби й ветеран збірної, але грає як молодий. Атмосфера чудова, вона дає нам впевненість у тому, що команда дасть бій будь-якому супернику» – підсумував капітан «Карпат».

Популярные новости