Віталій Мандзюк: "До початку гри шанси обох суперників зажди рівні"

1421 22.03 2013   20:13
Фото - ffu.org.ua

Захисник збірної України Віталій Мандзюк розповів про важливість для нашої команди матчу проти Польщі, та перші враження від стадіону «Національний», де сьогодні й відбудеться гра.

− Гра з Польщею надзвичайно важлива для нашої команди. Відповідальність за результат тисне на гравців збірної?

− Звісно, напруга відчувається. Але потрібно скинути цей тягар та відпрацювати матч на повну, виклавшись на 100 відсотків. Якщо вся команда зіграє на максимумі можливостей, буде позитивний результат.

− Але букмекери фаворитом сьогоднішнього матчу вважають збірну Польщі...

− Можливо тому, що лідерами польської команди є гравці дортмундської «Боруссії», яка вийшла до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Щоправда, і в нас хлопці були в кроці від такого результату − «збірники» «Шахтаря» могли туди дістатись. Та й до гри, шанси обох суперників зажди рівні.

− Фактично, ще перед чемпіонатом Європи самі поляки, порівнюючи нашу збірну зі своєю командою, віддавали перевагу українцям. Хоча Левандовські, Блащиковські і Піщек були у складі «Кадри». Нашу збірну після чемпіонату Європи залишили ветерани − Шевченко, Воронін, Шовковський (хоча він і не брав участі в Євро). Але українська команда й досі має гарний баланс досвіду та молодості.

− Завжди є певний момент, коли треба дати дорогу молодим. Загалом, хлопці чудово розуміли, що Євро-2012 − це був останній гучний турнір в їх кар’єрі. Вони самі всіх до цього готували. Перед Євро, той же Андрій Шевченко говорив, що буде завершувати кар’єру гравця. Вважаю, що нові лідери мають проявити себе у відбірному турнірі, наприклад, Ярмоленко чи Коноплянка.

− Коноплянки сьогодні не вистачатиме?

− Так, звісно. На мій погляд, це ключовий гравець збірної. Але у футболі, як і в житті, незамінних немає. Тож, впевнений, тренерський штаб команди знайде, ким замінити Євгена.

− Цікавим буде той факт, що матч пройде під дахом. Доводилось вже грати за таких умов?

− Чесно кажучи, це вперше. Коли ми їхали на вечірнє тренування, йшов сніг із дощем. Думав, що стан газону буде не найкращим. А тут приїжджаємо − ідеальне поле. Гадаю, за нашого клімату криті арени − дуже добре рішення.

Источник: Пресс-служба ФФУ
Популярные новости