Олександр Мелащенко: "Така збірна України заслуговує грати на чемпіонаті світу"

932 18.10 2013   18:20

Екс-нападник збірної України Олександр Мелащенко - про останні успіхи підопічних Михайла Фоменка.

- Відверто кажучи, мені вистачило першого тайму, аби зрозуміти, чого варто очікувати від цього поєдинку. Стартовий склад, який виставив на матч проти Сан-Марино Михайло Фоменко, мене не дуже здивував. Попри те, що суперник був не надто грізний і, чого гріха таїти, не рівня збірній України, нашій команді у цьому матчі потрібна була перемога - і ми її здобули. Ті одинадцятеро, кого випустив Михайло Іванович і які фактично здобули три очки в матчі з поляками, забезпечили перемогу. А це найголовніше! Якщо є позитивний результат - значить головний тренер був правим на всі сто відсотків. Так, можливо якоюсь мірою поєдинок із такою командою, як Сан-Марино, це слушна нагода ввести до складу збірної молодих і ще не надто досвідчених виконавців, але, повторюся, це справа головного тренера. Йому все ж видніше.

З іншого боку, якщо дивитися правді у вічі, зустріч із сан-маринцями видалася таким собі тренуванням з підвищеною відповідальністю. Усе ж головні ігри для нас ще попереду. Поляки не зуміли зупинити англійців на "Уемблі", і нашій збірній належить зіграти ще два надвідповідальних матчі в рамках плей-оф. Тож цілком ймовірно, що Михайло Іванович вирішив підтримати зіграність та командну злагодженість основних виконавців перед заключними матчами відбіркового циклу. Тобто дати змогу нашому бойовому складу ще раз відчути один одного на полі.

Щодо розгромного рахунку 8:0, то це має піти лише на користь нашим збірникам. Те, що хлопці довели рахунок до розгромного й не зупинилися після першого тайму за рахунку 3:0 - це, скоріше за все, справа психології. Усе ж збірна України завершила груповий етап у хорошому гуморі, так би мовити, на високій ноті. А це, в передчутті вирішальних матчів плей-оф, особливо важливо. Добре, що змогли обійтися без кадрових втрат: травм чи вилучень. Так, Євген Коноплянка таки заробив попередження, але воно поки не грозить йому дискваліфікацією.

Гадаю, що груповий етап для збірної України, особливо після не надто втішного початку - осічок на Молдові та Чорногорії - видався більш-менш успішним. Звичайно, у нас були шанси потрапити до Бразилії напряму, але вихід до раунду плей-оф - теж хороший результат. Зараз гадати, яка команда була б для нас кращою, а яка гіршою на цьому етапі - справа не дуже вдячна. Скажу, що хорошим буде той суперник, якого ми пройдемо!

Тим паче, з огляду на нинішнє становище, у нас є всі шанси уболівати за Україну на мундіалі 2014 року. Переконаний, що така збірна України, яку ми можемо споглядати сьогодні, заслуговує грати на найпрестижнішому турнірі світу. І пробитися туди їй цілком до снаги.

Популярные новости