Георгій Бущан: "Було приємно бачити сьогодні стільки українців"

435 09.09 2023   22:14
Денис Руденко, Footboom

Воротар збірної України Георгій Бущан прокоментував нічию команди в матчі кваліфікації Євро-2024

— У попередньому матчі з Англією ви не грали. Як взагалі повертатися до таких huge матчів, ще й на такій заповненій вщент арені?

— Знаєте, за збірну грати завжди особливо. Я дуже вдячний і коучу, що довірив мені місце, але в мене тоді була травма, і я наполегливо працював, щоб набрати свої кондиції.

Провів гарні збори влітку, вже зіграли 6 матчів плюс грали у Стамбулі при заповнених трибунах, тому було приємно бачити сьогодні стільки українців. Їхня підтримка гнала нас вперед і нічого не дозволила, мабуть, Англії зробити біля наших воріт.

— Наші експерти говорили, що сьогодні збірна була супер зубата, що дуже класно, але все-таки один гол пропустила. У воротаря кут огляду найкращий, відповідно чи не могли б ви пригадати гол, що саме трапилося поруч із воротами?

— Там в центрі поля контролювали вони м'яч, пішла передача за спину, захисник не встиг, на жаль, тому футболіст Англії виходив віч-на-віч. Я намагався по м'ячу реагувати, але не пощастило.

— Був ще один гострий момент з Букайо Сака, дуже гострий футболіст, на 83-й хвилині, якщо я не помиляюся. Можна відтворити цей епізод? Це було дуже ризиковано.

— Ризикованого для кого? Для нас?

— Авжеж.

— Це футбол, тому вони контролювали м'яч. Ми намагалися, щоб наша оборона тримала їх перед собою, тому... Перш за все, я ж теж готуюсь до матчів, дивлюся як діють нападники, тому більшість м'ячів, які він забивав, він забивав у дальній кут. Трішки був готовий до того, але пощастило, що відбив у поперечину.

— Можна сказати, що дії нападників були передбачуваними для вас сьогодні?

— Там гравці найвищого ґатунку, тому дуже сильно передбачати не доводиться, бо вони індивідуально сильні, просто пощастило у тому моменті, що я зміг дістати м'яч.

Читай також: Гарет Саутгейт: "Контролювали м’яч 70% часу, але недостатньо добре діяли в останній третині поля"

— Якою буде підготовка до матчу з Італією?

— Дуже мало часу, два дні. Будемо намагатися грати з такою самою самовіддачею, що й сьогодні, — сказав Бущан в етері "Суспільного".

 

Источник: Трибуна
Популярні новини