Мирон Маркевич: "Була домовленість з УАФ - Шевченко йде, а я тренуватиму збірну"

790 27.12 2022   13:38
Минай

Колишній наставник національної команди України Мирон Маркевич прокоментував інформацію про те, що Олександр Петраков покине збірну нашої країни після закінчення терміну свого контракту.

- Мироне Богдановичу, журналіст Ігор Бурбас повідомив, що УАФ не продовжить співпрацю з Петраковим. Як оцінюєте його період у збірній?

- Що він міг, те зробив у такий непростий час. Шкода, звичайно, що команда не потрапила на чемпіонат світу. Не можу сказати, що все було так уже й погано.

- Таке рішення УАФ закономірне?

- Тренерська робота така, що якщо немає результату, то чекай, що з тобою не будуть продовжувати контракт.

- Ви - єдиний в історії тренер збірної, який провів більше одного матчу, але так і не зазнав поразки. Є такий історичний факт. Чи погодилися б очолити нашу національну команду? Чи були контакти з УАФ і взагалі з Павелком щодо цього питання?

- У нас була домовленість. Я заради цього і працював з УАФ п'ять років, тому, що була домовленість - Шевченко йде, а я буду тренувати збірну. Але не вийшло. Не знаю, які там обставини і хто був за чи проти. Мені це вже не цікаво.

- Якби зараз отримали пропозицію очолити збірну України, то що б відповіли?

- Потрібно думати над таким питанням. Рік тому така пропозиція була актуальною для мене. Я був готовий і, чесно кажучи, мені дуже хотілося. Але не вийшло.

- Як оціните те, що відбувається зараз в українському футболі? УАФ потрібне перезавантаження?

- Не думаю, що зараз це головне питання в нашій країні. Головне - це у війні вистояти, а хто там керуватиме і як - не важливо. Тим більше, що зараз це не головне питання.

- Ходять чутки, що стати президентом УАФ може Андрій Шевченко. Як ви вважаєте, він той, хто потрібен на цій посаді і чи зможе він щось змінити?

- Знаю, що він хотів бути тренером і готувався. А який він керівник - мені складно сказати.

Читай також: УАФ: "Україна, Іспанія і Португалія подали спільну заявку на проведення ЧС-2030"

- Ви плануєте повертатися до тренерської діяльності?

- Я себе нормально почуваю і варіанти розглядаю, але не лише б іти - тренувати. Хочеться попрацювати з хорошими футболістами, щоб була перспектива. Так просто не цікаво. 

Источник: Fanday
Популярные новости