Олександр Петраков: "У "Боруссії" ігрова схема схожа на шотландську"

241 10.05 2022   20:36
Фото - УАФ

Головний тренер національної збірної України Олександр Петраков виступив на прес-конференції напередодні контрольного матчу з "Боруссією" (Менхенгладбах), який відбудеться у рамках підготовки до поєдинків відбору ЧС-2022 та Ліги націй 11 травня. 

— Чи має "Боруссія" схожий ігровий стиль зі збірною Шотландії, з якою ви зіграєте у плей-офф ЧС-2022?

— У "Боруссії" схожа ігрова схема, а саме 3—5—2 з переходом на 3—4—3. Схожим чином грає і збірна Шотландії. Було би добре, щоб проти такого суперника зіграли й наші основні гравці-легіонери. Ми розповідаємо хлопцям, як грати, є час. Це дуже хороший суперник.

— Люди з українськими паспортами зможуть відвідати матч безкоштовно. Розкажіть, чому було прийняте таке рішення?

— Це було рішення "Боруссії". Я прочитав, що збірна Ірландії на матч Ліги націй у Дубліні також надасть українцям дві тисячі безкоштовних місць. Люди поїхали з України практично без нічого. Добре, що вони прийдуть, повболівають за свою країну, своїх хлопців. Дуже вдячний керівництву, головному тренеру, гравцям "Боруссії", що вони згодилися нам допомогти і провести цю гру.

— У якій формі перебувають футболісти "Динамо" й "Шахтаря", які не грали півроку в офіційних матчах?

— Мені дуже подобається, що хлопці віддаються на тренуваннях. Ніхто нічого зайвого не говорить. Усе проходить нормально.

— Завтра на трибунах буде багато вболівальників. Українців у Німеччині зараз можна зустріти на кожному кроці. Чи вдалося вам уже поспілкуватися з кимось зі співвітчизників?

— Коли ми приїхали, нас дуже добре зустріли, велика подяка за це. Я бачив, що всі добре до нас ставляться, бажають добра. Ніколи не думав у своєму житті, що німці мені бажатимуть щастя, вітатимуться, а наші "брати" будуть нас убивати.

— Чи підтримуєте ви зв’язок із легіонерами збірної України?

Читайте также: "Боруссія" - Україна. Прес-конференція Олександра Петракова. Пряма відеотрансляція

— Лише вчора розмовляв з Андрієм Ярмоленком. Поговорили, посміялися трохи, це потрібно зараз, щоб не з’їхати із глузду. Ярмоленко відправиться до збірної 23 травня разом із Віталієм Миколенком. Сьогодні зателефоную Олександру Зінченку. Я зі всіма хлопцями розмовляю постійно. Але надто багато розмовляти теж не треба, бо коли приїдуть, то скажуть, що не скучили. У хлопців усе добре. Дай Боже, щоб так і було, без травм. 12 травня остаточно відправимо запрошення легіонерам.

— Зрозуміло, що футболісти в напруженому стані. Як ви розряджаєте атмосферу в команді?

— Дай Боже, ми переведемо подих 14 червня в Польщі, в Лодзі...

— Скільки замін передбачено в завтрашньому матчі?

— Завтра всі гратимуть, жодних норм по замінах немає. У нас зараз є 17 польових гравців. Поки що не може грати Віктор Циганков. Олексій Гуцуляк поїде додому, в нього травма, випав приблизно на два тижні. Віктор Корнієнко був викликаний до збірної, але не приїхав через травму. Сергій Кривцов уже не грає півроку, він нещодавно розпочав відновлення.

— Чи будуть викликані до лав команди гравці із чемпіонату Угорщини — Петряк, Шабанов, Макаренко?

— Ні, ці футболісти викликані не будуть.

— Чи отримає виклик до збірної України Андрій Лунін?

— Нехай буде інтрига, вчора з ним розмовляв. Зараз у нього жінка народжує, буде хлопчик. Народилися хлопчики й у Сергія Сидорчука, і в Едуарда Соболя. Мені ще мати говорила, що в рік війни народжуються переважно хлопці.

Источник: УАФ
Популярные новости