Андрій Тлумак: "Петраков дуже розумний тренер, переступив через себе і запросив Маліновського у збірну"

1593 29.10 2021   13:42

Головний тренер львівських "Карпат" Андрій Тлумак на радіо "Львівська хвиля" розповів про конфлікт у збірній України між Петраковим та Маліновським та назвав кращого тренера у світі.

– Глибини складу вистачає на даний момент?

– Кожному тренеру хотілося б мати якомога більше виконавців у своєму розпорядженні. Судячи з мого досвіду футболіста та тренера, коли у колективі дуже багато класних гравців – вони усі хочуть грати. Тим більше, коли це Друга ліга, то однозначно у всіх є таке бажання. Проте у старті ми можемо дати таку можливість лише 11 гравцям. Коли у роздягальні є чимало футболістів, які ще можуть виступати в УПЛ, то можуть виникати не те, щоб конфлікти, скоріше, певні непорозуміння.

– Потрібно тримати тоді якогось авторитетного гравця.

– Це не дає жодної користі, тому що ви самі бачите це на прикладі великих клубів: "Реалу", "Барселони" чи "Баварії". Якщо певний гравець вважає, що він кращий за когось і він не грає, то ніхто не допоможе йому. У нього є свої амбіції та бажання. Тренеру треба з цього якось виходити – ось це найскладніша ситуація.

– Як ситуація Петракова та Маліновського, наприклад.

– Маліновський краще в Італії виглядає, та я не думаю, що він гірший у збірній України. Проте є певні конфлікти та непорозуміння. Добре, що Петраков дуже розумний тренер, переступив через себе і все-таки запросив Маліновського у збірну. Думаю, що у розташуванні команди вони швидше знайдуть спільну мову, ніж через пресу.

Читайте также: Малиновский вернется в сборную Украины

- Кого вважаєте авторитетом з-поміж нинішніх тренерів у світі?

– Хосеп Гвардіола – №1. Це навіть не обговорюється, ця людина виграла усе, що могла. Дуже багато читаю про його методи. Спілкувався з Володею Єзерським, говорив з Юрою Віртом, він взагалі їздив у "Манчестер Сіті" на стажування. Вони мені багато інформації давали. Такі моменти допомагають нам, молодим тренерам, працювати. Я не можу сказати, що буду Гвардіолою, це нереально. Бути схожим, так, можна, але все одно стиль управління, мій характер, я більш емоційний. Гвардіола теж емоційний, однак не настільки, як я, - цитує Тлумака пресс-служба "Карпат".

Популярные новости