Ігор Циганик розповів про варіанти розвитку подій щодо матчу Швейцарія - Україна

27920 17.11 2020   16:34
Фото - Денис Руденко, Footboom

Як інформує офіційний сайт УАФ, матч між збірними Швейцарії та України, який мав відбутися 17-го листопада, офіційно СКАСОВАНО. Все через те, що головний лікар швейцарського кантону Люцерн відправив делегацію України у повному складі на карантин через спалах коронавірусу в команді. Про це Українську асоціацію футболу повідомила УЄФА:

"У зв’язку з компетентним рішенням департаменту охорони здоров’я кантону Люцерн перевести на карантин усю делегацію національної команди України матч Ліги Націй УЄФА Швейцарія — Україна не може відбутися".

Рішення щодо подальшої долі матчу прийматиме УЄФА

За інформацією Ігоря Циганика, варіантів розвитку подій може бути декілька:

- Ніхто не везтиме до Швейцарії молодіжні збірні України U-20, U-21 для проведення поєдинку. Деяких футболістів можна дозаявити. Проте збірна Україна вважає, що матч може відбутися і за цих умов. Головне – оскільки в команди є в заявці 13(+1) гравців, то збірна України – однозначно у правовому полі.

Читайте также: Blick: УЕФА может определить победителя матча Швейцария - Украина с помощью жеребьевки

- Збірна України готова залишитися у Швейцарії, щоби зіграти наступного дня. Може бути домовленість про перенесення матчу на іншу дату або до іншого кантону, адже місцева влада Люцерна проведення поєдинку заборонила.

- В УЄФА вже є прецедент зі збірною Норвегії, коли команда за рішенням місцевої влади не виїхала на матч з Румунією. І скоріше за все, норвежці отримають за цей матч технічну поразку.

- Дуже важливо, що у збірній Швейцарії теж були інфіковані: захисники Джордан Лотомба та Сільван Відмер. І проблема не лише в позитивних тестах в збірній України – ситуація обопільна.

І тоді, якщо перенести матч не вийде, то УЄФА цілком ймовірно може присудити технічну поразку обом командам. Тобто, як Україна, так і Швейцарія отримають за цей матч нуль очок в турнірну таблицю. Теоретично також долю матчу може вирішити жеребкування.

Якщо рішення УЄФА буде негативним для України, то УАФ відстоюватиме свою позицію у спортивних судах…

Источник: footballhub
Популярные новости