Збірна України: прикрощі іспанської митниці, чисті проби, королівська база

06.09 2020   08:06
Официальный сайт УАФ

Збірна України готується до матчу з Іспанією, здає тести на COVID-19, а іспанські митники тимчасово не пропускають багаж української делегації, інформує пресслужба УАФ.

Учора гравці національної команди України прибули до готелю Eurostars Suites Mirasierra без жодних затримок. Швидко пройшли паспортний та температурний контроль і одразу з летовища виїхали автобусом до місця свого розташування в Мадриді. А от адміністративний персонал затримався в терміналі аж на три години. Спочатку відповідні служби аеропорту довго не привозили вантаж із літака, а потім іспанська митниця зажадала детального опису вмісту кожної сумки та кожного ящика, які привезла із собою на гру збірна України. Просвітити їх на належному обладнанні іспанським митникам було замало: вони вимагали детальної документації про наявний багаж. Треба зауважити, що таких вимог не існувало ніколи раніше, і їх не було запроваджено навіть під час карантину.

Врешті-решт, так і залишилося незрозумілим, чому митниця тримала вантаж української делегації так довго. Через рентгенівський апарат сумки та скрині так і не просвітили, а після трьох годин "маринування" в терміналі українцям просто сказали: "Можете проходити". За час очікування про такий прикордонний конфуз були проінформовані й керівництво іспанської національної асоціації, й українська амбасада в Іспанії. У цьому сенсі ще раз пересвідчуєшся, що вилітати за два дні до матчу значно далекоглядніше, ніж за день. Добре, що все екіпірування та реманент команд прибули до готелю, і синьо-жовті матимуть усе, що потрібно для тренування та гри.

Читайте также: Олег Саленко: "У Испании перестройка, но Украине она точно забьет"

Читайте также: Испания - Украина. Анонс и прогноз матча

5 вересня, вранці вся команда здала заключний під час цих зборів, четвертий тест на COVID-19. Під кінець дня прийшли результати — усі негативні. Заходи безпеки, яких чітко дотримується збірна України, дають результат. До речі, в Іспанії всі дуже серйозно ставляться до карантинних обмежень. Люди носять маски й на вулиці, і за кермом власних авто.

Офіційне передматчеве тренування збірна України провела на полі стадіону "Альфредо Ді Стефано", названого на честь легендарного гравця. Ця арена, що вміщує 6 тис. глядачів, є полем "Кастільї" — молодіжки мадридського "Реалу". Однак саме тут перша команда Королівського клубу догравала сезон у Примері під час карантину. Усе ж, погодьтеся, якщо грати на порожньому малому стадіоні, то це пригнічує менше, ніж коли матч відбувається у велетенській чаші без глядачів. "Естадіо" завтрашньої гри Ліги націй УЄФА розміщено на території бази "Реалу", розміри якої вражають. Відчувається, чому цей клуб називають "галактікос".

Газон у чудовому стані, у чому сьогодні пересвідчилася наша команда. Усі гравці здорові, усі тренувалися. Із 27-х виконавців Андрій Шевченко вибере для заявки на матч з Іспанією 23-х, а завтра визначить стартовий склад. О 21.45 за Києвом синьо-жовті вийдуть на поле стадіону в Мадриді з одним бажанням — потішити українців гарною грою та результатом. Команда відчуває силу підтримки, яку надсилають їй наші фани за тисячі кілометрів.

Популярные новости