Ретро-матч Україна - Англія 9 травня на Youtube-каналі УАФ

3818 08.05 2020   21:13
Официальный сайт УАФ

У суботу, 9 травня, о 20:00 вболівальники зможуть переглянути на Youtube-каналі УАФ трансляцію матчу національних збірних команд України та Англії, який відбувся 10 жовтня 2009 року, інформує пресслужба УАФ.

- Осінь 2009 року. Збірна України намагалася потрапити на чемпіонат світу до Південної Африки, і місія команди Олексія Михайличенка виглядала майже нездійсненною. Синьо-жовті розташовувалися на другій сходинці шостої відбірної групи, однак у спини нашим хлопцям дихали потужні хорвати, які чекали на осічку українців в очному протистоянні з англійцями.

Збірна Англії вже гарантувала собі путівку на мундіаль, однак підопічні Фабіо Капелло не скидали обертів у кваліфікації й жадали завершити кампанію зі стовідсотковим результатом. До Дніпра приїхали зірки не лише європейського, але й світового футболу — Джон Террі, Стівен Джеррард, Френк Лемпард та Вейн Руні.

Українській збірній нікуди було відступати, доля другого місця в групі мала вирішитися в домашній битві з родоначальниками футболу. У квітні того ж року нашим козакам майже вдалося зачепитися за нічию на "Вемблі" завдяки влучному удару Андрія Шевченка у другому таймі, але перед фінальним свистком Террі все ж приніс "трьом левам" три залікові очки.

Читайте также: Андрій Павелко: "Рішення щодо терміну нового контракту з Андрієм Шевченком ухвалюватиме Виконком УАФ"

До того моменту Україна ще ніколи не вигравала в рідних стінах у топ-збірної з першої десятки рейтингу ФІФА. Але вщерть переповнена "Дніпро-Арена" зі стартового свистка спрямувала хлопців Михайличенка на ворота іменитих суперників, 31 тисяча вболівальників вимагала від своїх улюбленців лише перемоги! Гра вийшла справжнім подарунком для футбольних гурманів, у ній було все — і взяття воріт, і вилучення, і пенальті, а її результат у підсумку увійшов до зали слави українського футболу.

Як завершився матч збірних України та Англії у відборі чемпіонату світу 2010 року? Не пропустіть трансляцію на Youtube-каналі УАФ 9 травня о 20:00!

Популярные новости