Як розділили чотири мільйони доларів у збірній України і хто отримав найбільше

1755 30.03 2020   22:41
Фото - Виктор Перегняк, Footboom

За успішний виступ у кваліфікації до чемпіонату Європи збірну України нагородили призовими у розмірі чотирьох мільйонів доларів на всю команду.

"Усі премії виплачено. Це рекордна премія. Як розподілити суму — вирішували головний тренер Андрій Шевченко та капітан Андрій П'ятов", - говорив президент УАФ Андрій Павелко.

Як повідомляє "Експрес", мільйон доларів поділив між собою тренерський штаб національної збірної України, до якого входить четверо фахівців. Пів мільйона футболісти погодилися віддати персоналу, а два з половиною мільйони доларів отримали самі спортсмени — учасники відбірного циклу. Розмір премій залежав від кількості зіграних матчів, а також від їх важливості — футболісти визначили коефіцієнт кожної гри.

Загалом у відбірному циклі на поле виходило 27 футболістів. Максимальні премії отримали Андрій П’ятов, Микола Матвієнко та Руслан Малиновський, які взяли участь у всіх восьми матчах. Цікаво, що вихід на заміну футболісти прирівняли до участі у повному поєдинку. Невеликі призові отримають навіть ті гравці, які приїздили у табір збірної, але не провели жодної гри.

Головний тренер збірної України U-19 Олег Кузнєцов прокоментував розподіл в збірній України 4 млн євро призових, отриманих за вихід на Євро-2020.

"Певен, що ображених не буде. Футболісти розуміють, що в збірній не так багато заробляють, як у клубах, і на великі гроші не розраховують. Вони довіряють головному тренеру і капітанові, а ті справедливо розподілили гонорар. Хто найбільше грав, той найбільше і отримав. Принаймні у 2006 році все робилося за спиною у гравців та помічників головного тренера, але навіть тоді претензій ніхто не висловлював, - сказав Кузнецов.

Популярные новости