Ігор Циганик: "Яремчук грав лівого нападника, а роль центрфорварда виконував Марлос. Це був експеримент"

1678 15.10 2019   18:16
Фото - Инстаграм

Журналіст Ігор Циганик в ефірі програми Циганик Live розповів про підготовку української збірної до матчу із Португалією.

- Я вчора, коли побачив стартовий склад збірної України, зрозумів, що Андрій Шевченко наважився на те, про що дуже довго думав. Про це знав лише тренерський штаб і ті, з ким тренери тісно спілкуються.

Коли я побачив Яремчука і Марлоса разом, я зрозумів, що Яремчук гратиме лівого нападника, праворуч Ярмоленко, а роль центрфорварда гратиме Марлос. Це був експеримент! Так, коли він вдається – ти герой. Але коли провалюється, то починають говорити – а може не треба було. Я задоволений тим, що тренерський штаб йде на таке рішення.

Марлос мав глибше сідати до півзахисників для того, щоб звільняти простір для Яремчука, який вбігав у вільні зони і створював небезпечні моменти. Марлос у ролі центрфорварда? Так, досить дивно, але він допоміг команді. Україна виграла середину поля до вилучення.

Якщо говорити про вихід з оборони, то збірна Україна виходила за рахунок дрібного пасу і за рахунок позиції Марлоса. Чому Яремчук ліворуч, Ярмоленко праворуч? Два габаритних футболісти, але найголовніше, що Яремчук іноді в Генті закриває позицію лівого нападника. Він дуже добре відправцьовує на оборону. Не дати можливості португальцям розігнатися на флангах – це було головне завдання українців. Вони з ним упоралися. Було помітно, як у середині другого тайму Яремчука хапали судоми. Він виконував великий об’єм роботи.

Читайте также: Александр Караваев: "Шутили с Ярмоленко, что на мой фланг выйдет Фелиш - он стоит 120 млн, а я 1,2 млн"

Ярмоленко також провів дуже хороший матч. Він теж багато працював на оборону. Після вилучення він ще й створював небезпеку біля воріт португальців. Суперник так і не зміг адаптуватися до такої гри. Упродовж усього матчу Малиновський, Зінченко відпрацювали на 12 за 10-бальною шкалою. Миколенко зіграв чудово.

Я не можу сказати, що гра з Португалією – це еталон! Але історія збірної України буде ділитися на ДО і ПІСЛЯ матчу з Португалією. Тому що ментальність футболістів, які вийшли грати проти чемпіонів Європи, дозволяла їм наскільки впевнено почуватися, що вони грали, перемагали! Зараз збірна України може бути взірцем! Це нова генерація футболістів! - приводить слова Циганика FootballHub.

Популярные новости