Литва - Україна: передматчева прес-конференція Андрія Шевченка

1999 06.09 2019   18:28
Фото - Михаил Козелко, Footboom

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко на передматчевій прес-конференції розповів про підготовку до поєдинку відбору Євро-2020 зі збірною Литви, інформує прес-служба УАФ.

— Ми спостерігали за тренуванням литовців. Особливу увагу вони приділяли стандартам, подачам на ближню і дальню штанги, низом, верхом. Наскільки таке награвання може приносити результат?

— Стандарти — гарна зброя при хороших виконавцях. Я думаю, це один із варіантів, над якими вони працювали. Я розумію тренера збірної Литви. Таким чином у них виникає можливість бути агресивними і небезпечними на власному полі.

— Чому збірна України не готувалася до матчу на штучному полі в Києві?

— У нас немає полів такої ж якості. У Києві точно. Було одне поле, на якому ми збиралися тренуватися, але воно не співпало повністю за характеристиками з тим, яке є у Вільнюсі. Синтетичні покриття сильно відрізняються за відскоком, переміщенням м’яча. Зайвий раз привозити футболістів на таке поле ми не захотіли. Ми вирішили тренуватися на нормальному газоні, а уже по прибутті до Литви випробувати місцеве поле та готуватися до гри.

— Можете виділити когось персонально зі збірної Литви?

— Не люблю виділяти гравців індивідуально. Граючи вдома за повних трибун будь-яка команда матиме бажання показати хороший футбол. Ми готуємося до серйозного матчу і серйозного спротиву суперників. Ми з повагою ставимося до всіх команд. Завтрашня гра має допомогти нам наблизитися до нашої цілі. Розуміємо, що перемога для нас значно важливіша. Перед нами стоїть завдання — виграти цей матч.

Читайте также: Олег Шелаев: "Цена матча с Литвой очень высока"

— Що ви можете сказати про попередні матчі збірної України проти Литви?

— Немає сенсу згадувати минуле. Завтра на нас чекає важкий матч. Моя роль у якості гравця позаду. Як тренер я маю підготувати команду до завтрашнього матчу, щоб вона змогла вирішити поставлене завдання.

— На матчі очікується аншлаг, і головний тренер збірної Литви Вальдас Урбонас сказав, що це заслуга збірної України. Чи часто доводиться вам чути такі слова?

— Дуже приємно таке чути. Ми з повагою ставимося до команди Литви, однак перед нами стоїть завдання, на вирішенні якої ми сконцентровані.

Популярные новости