Footboom у таборі збірної: Роздуми Шевченка, позиція Зіни та "Дніпро" справді 1

2703 30.05 2019   11:08

В таборі національної команди ще некомплект, більша половина гравців прибудуть 1 червня, однак уже зараз можна прочитати певні алгоритми у тренувальній побудові Андрія Шевченка на цих зборах.

Для головного тренера уже зараз очевидний кадровий дисбаланс на кількох позиціях. Зазвичай вся увага привернута до атаки, і тут постать Яремчука намалювалась як безальтернативна. То добре? Навряд. Приїдуть іще Кравець та Беседин, однак не віриться, що на старт із Сербією награватиметься хтось із них. Без Мораєса, який швидко став своїм (та й був своїм для майже всіх в команді) вибір живого форварда у Шевченка відсутній. Яремчук нападник залежний, часто залежний іще й від свого психологічного стану. Виводити його на рівень упевненості в собі - стане одним із tasks на найближчі два тижні.

Перші кроки уже є - два м'ячі Яремчука стали переможними у тренувальному спарингові з Дніпром-1. Обидва з подачі новачка-легіонера (раніше не був таким) Мар'яна Шведа, який тепер представляє Селтик. Цінність цих забитих м'ячів стане зрозуміла лиш 7 червня, коли Яремчук вийде у старті проти Сербії. Поки назву їх просто користими для Романа. Стримано)

Атмосфера цього рідкісного для збірної спарингу була напрочуд приємною. Педро Хара, тренер воротарів, працював тривалий час у Дніпрі, Ротань і Коноплянка - ікони цієї команди, Михайленко і Русол - древні партнери Шевченка по життю, Безус знає, таке враження, абсолютно кожного за іменем. Було схоже на треб'ют старих знайомих.

Цей матч як і тренування перед ним, показали, що Шевченко ще не визначився з позицією для лівого захисника Манчестер Ситі Зінченка на полі. Як у клубі він точно не зіграє, адже тоді навіщо викликати було Соболя, В. Кравця і Миколенка? Ясно, що Зіна зіграє у центрі поля, і ось тут йому точно стане в пригоді довгий час на зборах для адаптації в новій зоні. Я постежив за Сашком протягом першого тренування, записав ключові його дії, і скажу, йому буде складно, треба переключати голову, а це буває для футболИстів найважче (хіба лиш для них)...

Не міг не запостити окремим роликом епізод, коли Зині пустили між ніг. І хто? Малюки із молодіжки. І кому? Дворазовому чемпіону Англії та людині з 25-ма (!!!) матчами за націоналку!

Хай би як я не полював на баги Зіни, його невразливість мене вбиває) Він лиш вимагає від мене зняті фото і відео, і не переймається контентом: "дядь Коль, ви же пришльотє мнє ето?"

Не знаю, як сегментується увага в голові головного тренера, проте ясно, що повз неї не проскочили ті, хто на цьому зборі опинилися завдяки ситуації - юнаки з молодіжки Ротаня. Тут справді є, на кого звернути увагу, я би відзначив Артема Козака з київського Арсеналу. У спарингу з Дніпром він вийшов на заміну, і я скажу, був на висоті. 28 травня йому виповнився 21 рік.

А Дніпро і справді 1, вони забили свій гол збірній України, гол історичний удля клубу, якщо я не плутаю, ніколи раніше команда з Дніпра (і -петровська) не забивала національній збірній. Молодці!

Популярные новости