Footboom у таборі збірної: новий клімат для України

2143 24.03 2019   11:08

Якби українці зіграли в нічию на полі будь-якої іншої команди нашої групи, я би все зрозумів. Проте після того, як були відібрані бали у чемпіонів Європи, щось замало емоцій, замало ейфорії у гравців! Це, раптом, не перехід на новий рівень свідомості, типу, до психології фаворитів?

День після великої гри, то часто продовження попереднього. Я помічав, що Андрій Шевченко по декілька разів передивляється трансляції зіграних матчів. Спочатку до ночі, а потім і до обіду наступної доби. Аналіз гри так чи інакше присутній у всіх, хто безпосередньо до неї дотичний. У тренажерній залі у суботу залишилися гравці стартового складу, ті, що провели на полі найбільше часу. Вони поміж жартів теж пригадали події поєдинку. Напевно я очікував більшого, а вони говорили про це, як про рядову гру, рядовий непризначений пенальті... Усе-таки фанати (і журналісти) більше переживають за футбол, ніж самі футболісти, це факт.

Андрій Пятов у розмові зі мною відзначив український сектор, який в першому таймі був над головою воротаря. Він навіть вивів такого взаємозв'язку: уболівальники надають упевненості голкіперу, він робить сейви і передає свою впевненість гравцям.

- Було ще одне гарне тактичне рішення, яке допомогло нам в кінці гри, - продовжує Пятов, - це переведення Малиновського на правий фланг. Наш нападник, спочатку Яремчук, потім Мораєс, грали проти двох захисників. Дякувати переміщенню Малиновського, ми змогли збільшити нашу присутність попереду і відсунути гру від наших воріт.

Якщо кажуть, на гравців не має впливу преса - брехня. Оцінки навіть португальських газет вивчають дуже прискіпливо. Ось на цьому відео вічний прес-аташе команди Гливінський вголос зачитує, які у кого бали. Це показово.

До слова, Матвієнко мав після Пятова найвищі показники по грі. І його мимоволі відзначили і португальські видання. Вийшло так, що після удару на 23 хвилині і парирування Пятовим, Роналду схопився за голову, стоячі поруч з Матвієнком. Цей кадр зафіксувала камера, і він став ілюстрацією невдачі гри Портагалії для преси. Три із п'яти найбільших видань JN, Abola та Correio саме цим моментом проілюстрували свої шпальти. І вийшло, що у складі українців виділили вони несвідомо саме того, хто мав топ-бал серед польових гравців.

А все завдяки Роналдо, як ви розумієте. Для мене було важливо почути думку легендарної особистості, його оцінку результату. Я розраховував зробити це за допомоги Шевченка, проте вийшло по-іншому. Роналдо затримався на полі через соціальну акцію, і до роздягальні потрапив останнім. Я весь час був поруч.

А потім Караваєв мені сказав, що він має дві футболки, які його попросили підписати у Криштіану. Того викликали, він підписав, що просили, і це була нагода поставити запитання. Поміж трьох найважливіше, принаймні для мене, таке:

- Як ти оціниш Україну сьогодні?

- Андрій Шевченко робить гарну роботу в команді. Ви не мали багато шансів, проте здобули результат. Це був хороший матч.

Тепер усе вийшло завдяки Кару (Караваєву).

* * *

Субота була днем перельоту до Люксембургу. Коли приземлилися в Бенелюксі, то було вже темно, а порівняно з Португалією - і прохолодно. Додому полетів Марлос, у складі намічається ротація, принаймні 5 нових гравців вийде у старті, порівняно з Лісабоном, то я так вангую. Більше того, у мене є мотиви думати, що Шевченко дасть зіграти Артемові Кравцю. Це не інсайд, сам тренер поки не знає напевно, хто і в якому стані опиниться напередодні матчу в понеділок. Це все покаже недільний день.

Популярные новости