Україна — Фінляндія: прогноз Ігоря Циганика

3124 11.11 2016   21:32
Фото - facebook.com

Ведучий програми «ПРОФУТБОЛ» на каналі «2+2», відомий український журналіст та коментатор, постійний експерт «Рейтингу Букмекерів» Ігор Циганик зробив прогноз на матч Україна — Фінляндія. Це поєдинок у рамках четвертого туру кваліфікації до чемпіонату світу в групі «І», який пройде ввечері 12 листопада в Одесі, на стадіоні «Чорноморець». Наш експерт припускає, що українці переможуть, забивши два голи або більше.

Думаю, що гра збірної України буде дуже схожою на ту, що була проти Ісландії. За своїм змістом і наповненням. За всієї поваги до збірної Фінляндії, впевнений, що українська команда набагато частіше володітиме м’ячем та ініціативою. Це пояснюється кваліфікацією футболістів і тим, яку гру будує Андрій Миколайович Шевченко.

Можна сказати, що нинішня гра відрізняється від тієї, що ми звикли бачити у виконанні нашої головної команди. Зараз вона схожа на планову та планомірну підготовку, певний диктант своїх умов на футбольному полі.

У принципі, матч із ісландцям був першим у цьому переліку. Вже після Туреччини та Косова приблизно стає зрозуміло, що команда починає усвідомлювати, що від них вимагає головний тренер. За кваліфікацією та якістю гравців наша збірна переважає Фінляндію. Я ставлю на те, що збірна України переможе в цьому матчі. Крім того, українці заб’ють більше 1,5 м’яча. Такий мій прогноз і два ординари.

Травма Коноплянки? Рішення, хто вийде на поле, прийматиметься в останній момент. За моєю інформацією, Євген готується до гри. Так, у нього був певний дискомфорт під час тренувального процесу, проте він готується вийти на поле. Якщо не буде проблем, він зіграє. З іншого боку, тепер у нас є Циганков. Молодий гравець, який набрав непогану форму. Є Караваєв, який вже має досвід гри в національній збірній та єврокубках.

У принципі, в нас зараз немає такого обмеження гравців. За що потрібно віддати належне Шевченку: на відміну від Фоменка, немає такого кадрового голоду та різниці між стартовим складом і резервом. Тим паче, потрібно розуміти, що граємо проти Фінляндії, а не Німеччини.

П’ять захисників суперника? Це передбачає дуже компактну оборону та обмаль зон, для того, щоб розбігтися. Втім, індивідуальний рівень у таких поєдинках виходить на перший план. Як тільки вдасться обіграти одного захисника, на нашому боці буде перевага. Думаю, що Ярмоленко, Коноплянка, Зінченко, Коваленко й Циганков мають достатньо майстерності, щоби пошити опонента в дурні.

З іншого боку, коли суперник гратиме в п’ять оборонців, йому буде складно вибігати в контратаки. Наскільки повинна бути надійна, якісна та злагоджена оборона, щоби побудувати гру впродовж 90 хвилин винятково на цьому? Це психологічно втомлює.

Наприклад, у грі проти Ісландії після 70-ї хвилини було зрозуміло, що суперник просто втомився відбирати м’ячі. Набігалися вони, наїлися. Якщо в першому таймі були контратаки, то в другому думали лише про захист, намагаючись відбитися.

На мою думку, якщо фіни будуть сконцентровані лише на оборонних діях, у нас набагато більше шансів, аніж це було би за умови атакувальної тактики. Так виникатиме страх за власні тили. Якщо суперник винятково захищається, шпарину обов’язково знайдеш.

Ставка: Перемога України коэф: 1.33 (Пари-Матч)

Ставка матча
Отбор к ЧМ-2018. Европа 12.11.16 21:45
Украина - Финляндия
Победа - Украина
Коэффициент: 1.33
Популярные новости