Михайло Фоменко: "Бажання і характер Коноплянки компенсують недоліки його ігрової форми"

1403 05.10 2015   18:43
Фото - dynamo.kiev.ua

Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко розповів о матчах кваліфікації чемпіонату Європи 2016 року проти збірних Македонії та Іспанії.

- Михайле Івановичу, у якому стані зібралася команда напередодні матчів відбіркового циклу Євро-2016 із командами Македонії та Іспанії? Чи є проблеми у команді?

- Ще не встигли переговорити з хлопцями. Більшість з них тільки-но прибули до розташування команди. Коноплянка приєднається до нас пізно ввечері, оскільки складно добиратися з Іспанії в Україну. У нього поки що немає індивідуального літального апарату (посміхається). Є проблеми у Гармаша та Хачеріді. Лікарі повинні їх обстежити, аби ми остаточно з ними визначилися. Обидва поки що працюють за індивідуальною програмою. Більшість хлопців приїхали в гарному настрої. Їхні команди перемогли в останньому турі чемпіонату. Сьогодні будемо приводити їх у порядок, а вже завтра почнемо серйозну роботу.

- Що з Денисом Бойком? Ходять чутки, що голкіпер «Дніпра» отримав пошкодження…

- За словами лікарів, за день-два Бойко отямиться від пошкодження і буде готовий допомогти національній команді.

Читайте также: Сборная Испании объявила состав на матч с Украиной

- У складі збірної присутні одразу два дебютанти – Каменюка і Караваєв з луганської «Зорі». Чи буде у них шанс зіграти у синьо-жовтій футболці у майбутніх матчах?

- Це залежить не від нас, а від хлопців. Вони повинні змушувати нас, щоб ми їх викликали у збірну, ставили в основний склад. Якщо своєю працею вони будуть це робити, не бачу ніяких перешкод до цього.

- Після матчу зі збірною Словаччини Ви говорили, що команді не вистачило швидкості, що хлопці не були настільки свіжими. Зараз Ви не переживаєте за функціональний стан «збірників»?

- Справа у тому, що під час спарених ігор хлопцям важкувато у другому матчі видати на полі те, що вони продемонстрували у першій зустрічі. Вони потроху втягуються в мікроцикл. Багато з них ще й одночасно виступають в єврокубках, чемпіонаті і кубку. Можливо, люди, маючи такий досвід, будуть виходити на більш високий рівень. Сподіваємося, у Києві збірна України матиме 12-го, а, можливо, і 13-го гравця. Глядачі будуть вимагати від хлопців бігти уперед, і вони це робитимуть через «не можу».

- Чи не турбує Вас функціональний стан Євгена Коноплянки, який все ще не може заграти в основному складі іспанської «Севільї»?

- Євген вже не перший рік грає, має великий досвід. Він не 18-20 річний хлопчик. Тим паче, впевнений, що на емоціональному рівні у нього буде все як потрібно. Коли ти граєш зі збірною Іспанії і представляєш при цьому іспанський клуб – це шанс дати про себе знати клубного тренеру, що він із себе представляє. Якби йому належало зіграти 5-6 ігор, тоді б, напевне, це б вплинуло на його функціональний стан. Думаю, що велике бажання і характер компенсують недоліки його ігрової форми.

Читайте также: Сборная Испании теряет двух защитников

- Скільки матчів за участю суперників плануєте передивитися для підготовки до ігор з македонцями та іспанцями? Збираєтеся фокусувати увагу підопічних на якихось конкретних моментах?

- Ми концентруємо увагу хлопців на побудові гри суперника в обороні, атаці, говоримо їм про сильні та слабкі сторони. У грандів європейського футболу не багато слабких сторін, але й вони є.

- Чи вивчали Ви ймовірність того, що збірній України вдасться посперечатися за статус кращої третьої команди у відборі?

- Хотілося б, щоб таке сталося. Є така можливість, чому б нею не скористатися? Начебто як лідируємо на сьогоднішній день. Але якщо ми обіграємо Македонію, у нас шість очок заберуть. Тому є багато нюансів з цього приводу. Добре було б скористатися цією можливістю, але якби це тільки від нас залежало…

- Як Ви віднеслися до інформації щодо травм гравців суперників? У складі збірної Іспанії до Києва не приїде Іньєста, учора травмувався Карвахаль…

- Якби мова йшла про середні команди ... Коли у грандів є проблеми з травмованими футболістами, у найближчого резерву з'являється можливість вибороти собі місце в основі. Люди можуть виглядати нітрохи не гірше, а буває і краще, коли з'являється такий шанс.

Читайте также: Максим Малышев: "Приятно вызываться в сборную"

- Чи радує Вас прекрасна ігрова форма форварда збірної України Євгена Селезньова у «Дніпрі»?

- Якщо людина-кандидат до збірної забиває в першості України та єврокубках - це позитивний момент. Будемо сподіватися, що він не буде зупинятися із забитими м'ячами і в збірній.

- Минулого разу до розташування команди був викликаний гравець молодіжної збірної Віктор Коваленко. Які враження Вас залишилися від цього футболіста?

- Коваленко залишив непогане враження, у хлопця хороше майбутнє. Хотілося б, щоб він його реалізував. Левова частка того, як він реалізує надані можливості, залежить саме від нього. Багато було таких талановитих гравців, але десь щось заважало їм повною мірою розкритися.

Источник: ФФУ
Популярные новости