Олег Красноперов: "Знаємо, що "ПАОК" полюбляє грати на контратаках"

1230 30.07 2013   19:41
Фото - Сергей Стеглик, FootBoom.com

Півзахисник харківського "Металіста" - про настрій команди перед стартом у Лізі чемпіонів і внесок Марко Девича в перемогу над "Іллічівцем".

- Олеже, чи варто перемогу "Металіста" над маріупольським "Іллічівцем" уважати вдалою репетицією перед матчем у Лізі чемпіонів проти ПАОКу?

- Звичайно. Та й сам Мирон Богданович говорив, що матчі з "Іллічівцем" та "Арсеналом" украй важливі для нас у плані підготовки до дебютних виступів у Лізі чемпіонів. Вони дали нам змогу награти оптимальний склад. Та й взагалі поліпшити ігрову практику.

- А як щодо психологічної складової - стовідсотковий результат на вітчизняній арені…

- Вигравати завжди приємно, тож і настрій напрочуд хороший. Хороший для того, щоби добре показати себе в Греції.

- А за рахунок чого, на вашу думку, "Металісту" вдалося взяти гору над "Іллічівцем"?

- Мабуть, перш за все, за рахунок індивідуальної майстерності Марко Девича - він відзначився дублем. До того ж, перші тридцять хвилин ми повністю контролювали хід гри, тож якби змогли реалізувати свою перевагу тоді, на початку зустрічі, то матч би склався інакше. Ось другий тайм видавався не таким переконливим, як перший, але ще раз кажу, завдяки Марко змогли здобути для себе троє очок.

- Для вас, як людини, котра багато років віддала "Іллічівцю", цей матч був чимось особливим?

- Дуже добре знаю тренерський штаб маріупольців, у мене хороші взаємини з ними. Так, довгий час виступав у цьому клубі, але чогось такого особливого перед матчем не відчував. Усе було так, як і перед будь-яким матчем прем’єр-ліги - хотілося перемогти й усе.

- Команда вже вивчала ПАОК? Що скажете про суперника, сильні й слабкі сторони греків?

- Поки що аж так детально не розбирали цю команду. Так, звісно, говорили, дивилися… Знаю, що в них дуже кваліфікований головний тренер, який останнім часом повністю перебудував команду й вселив, так би мовити, в неї нове життя. Тепер ПАОК показує хорошу гру. Знаємо, що греки люблять і вміють грати на контратаках. Отож наше завдання - не дати їм розігнатися та використати свою "зброю". Загалом очікує нас дуже цікава та напружена гра.

- З огляду на санкції проти ПАОКу, матч проходитиме за порожніх трибун. Чи коли-небудь грали в таких умовах?

- Особисто до цього ще не грав за порожніх трибун. Проте, думаю, для нас це не проблема. Погано було б, якби порожнім був наш стадіон, а так для нас це може бути лише на руку.

- Ви, як і "Металіст" загалом, напередодні дебютного матчу в рамках Ліги чемпіонів. Які відчуття?

- Відчуття хороші, як їх інакше опишеш? Хочеться, звичайно, перемогти й пройти далі. У команди та керівництва є просто величезне бажання пробитися до групового етапу. Та й подарувати харків’янам свято найпрес­тижнішого клубного турніру.

- Як ви адаптувалися в новій команді? Чи легко було знайти спільну мову з новими одноклубниками?

- Для мене це взагалі не було проб­лемою. Усе добре!

- Яке завдання на цей сезон у вас особисто як у гравця "Металіста"?

- Тут все очевидно: намагатися вигравати кожен матч, добиватися якомога більших висот та, головне, дарувати радість уболівальникам.

Популярные новости