Максим Шацьких: "З "Динамо" не вітали, можливо ще ніхто й не в курсі"

1387 30.06 2013   16:34

Одразу після підписання конт­ракту з київським "Арсеналом" Максим Шацьких люб’язно погодився поспілкуватись із "УФ", розповівши, чому вирішив повернутися до лав столичного клубу, та на яку мету зорієнтована його нова-стара команда.

- Максиме, чи можна вже офіційно привітати? Чи, нарешті, підписали контракт із "Арсеналом" (розмова відбулася на початку тижня)?

- Саме так, уклав угоду з київським клубом.

- Якщо не секрет, на який термін?

- 1+1.

- Як відбувався процес переговорів?

- Нормально, як звичайно. Залишалася деяка формальність, але ж формальність - це найголовніше. Зараз уже відкрито можу сказати, що я - гравець "Арсеналу".

- Хто був ініціатором вашого повернення до "Арсеналу"?

- Ми спілкувались, і керівництво клубу хотіло мене бачити в команді ще взимку. Та зимою це було тяжко, нереально й неправильно, адже на той час грав за "Чорноморець".

- Напевне, вже засумували за Києвом? Ваша сім’я була з вами в Одесі?

- Жодних проблем із цим не було. Дружина туди-сюди літала з дітьми. А ось із початком навчання подібне буде не зовсім зручно. Із професійної ж точки зору, справа скоріше в тому, який футбол сповідує "Арсенал" і тренер Юрій Михайлович Бакалов… Я завжди говорив, що потрібно отримувати насолоду від улюбленої справи, а не катувати себе.

- Скажіть, хтось із ваших колишніх колег з "Динамо" вже привітав із поверненням до Києва?

- Та ні, а хто мене може привітати?

- Можливо, Олег Гусєв чи Олександр Шовковський?

- Ні. Можливо, ще ніхто й не в курсі. Хоча про мій перехід до "Арсеналу" писали ще три-чотири дні тому… Усі знають, окрім мене, що я підписав. Таке буває.

- Ви з Юрієм Бакаловим обговорювали плани "Арсеналу" на новий сезон?

- Звісно ж, це - Ліга Європи. А який сенс інших завдань? Не розумію. Є цілі, до яких треба прагнути, а не тягнутися просто так. Чи то бути просто в десятці, чи, як деякі ставлять завдання, бути вище восьмого місця, чи не вилетіти…

- Команда відлітає до Словенії на продовження тренувальних зборів. Коли приєднаєтеся до колективу?

- Паспорт уже віддав, представники клубу зустрінуться із консулом, отож знатиму, коли саме поїду. Якщо встигнуть із документами, то полечу разом із командою.

Популярные новости