Олег Венглинський: "Підопічні Рамоса виявилися неготові до такого "Динамо"

1410 30.04 2013   18:59
Фото - fcdynamo.kiev.ua

Екс-форвард «Динамо» та «Дніпра» про київський матч.

— Головне, на мою думку, те, що матч цілком виправдав наші сподівання та свій статус цент­рального в турі: футбол був якісний, боротьба — справжня, результат — закономірний…

Не можу погодитися з думкою, що «Динамо» аж настільки переважало «Дніпро», щоби говорити про те, що хтось когось «виніс». Окрім усього іншого, не хочу ображати команду, в якій провів найкращі свої ігрові роки… Головний підсумок у тому, що підопічні Рамоса, мабуть, виявилися неготові до такої боротьби, до такого матчу, до такого «Динамо». До якого, запитаєте ви? Кияни діяли потужно, швидко, з пресингом, активно застосовуючи як фланги, так і довгі діагональні передачі з центра поля. Так, можна сказати, що динамівці зім’яли дніпрян: у перші 20 хвилин гості, склалося враження, виглядали розгубленими… Іще одне: в Київ повертається «фірмова» ознака «синьо-білих» — швидкі голи на перших хвилинах…

Чи можна вести мову, що Рамос і його хлопці наперед були беземоційні, бо бачили турнірну таблицю? Так, до певної міри: принаймні на підсвідомому рівні вони розуміли, що їхнє відставання надто значне, а Київ сьогодні, тим паче вдома, надто сильний… Кияни набрали ходу, ось і форвард дніпрян Матеус у інтерв’ю напередодні заявив, що з «Динамо» його команді гратиметься складніше, ніж із «Шахтарем». Його прогноз справдився.

Героєм матчу, безумовно, став Аруна: опорний півзахисник, який двічі забивав м’ячі. Він уже кілька місяців відзначається такими підключеннями в атаку з глибини, які дуже небезпечні: справа в тому, що захисникам легше «розібрати» виконавців атакувального плану, бо останні — поруч, натомість футболіста, який потрібної миті з’являється наче нізвідки, опікати вкрай складно — спрацьовує ефект несподіваності. Видно, що цей хлопчина дуже впевнений у собі, у своїх силах, адже зверніть увагу бодай на те, з яким азартом, легкістю він забиває.

Ну, антигероєм є, звісно, Лаштувка: в другому м’ячі він просто мусив виходити на перехоплення, зупинивши небезпечний момент на корені. Проте… Програла вся команда, хоч як банально це прозвучить. Кияни всю гру були потужніші, буквально в усіх лініях: окрім воротарської, також у середній (цей момент мене особливо вразив, бо центр поля вважається найсильнішим у нинішнього «Дніпра») та передній ланках. Тому «валити» все на одного чеха (який, до того ж, кілька разів виручив, інакше був би розгром…) нерозумно.

Популярные новости