Дячук-Ставицький: "Кобіну у "Шахтарі" доларів насипали стільки, що аж голова закрутилася" (+відео)

1627 29.04 2014   16:12

«Карпати» формуватимуть свій склад на основі гравців-уродженців Галичини, вихованців футбольної школи «зелено-білих». Власне ставка на доморощених виконавців, а ще властивий їм шалений патріотизм віддавна були і знову стануть головною особливістю та силою львівського клубу. Саме це робило «Карпати» самобутньою командою і вигідно вирізняло серед інших.

Таке переконання висловив у гостях у студії клубного тележурналу «ПроКарпати» заслужений тренер України Юрій Дячук-Ставицький.

«Раніше пліч-о-пліч у «Карпатах» грало 90%, а то й усі 100% вихованців із Львівської області або Західної України. Зараз же в команді грають іноземці, представники з інших областей, – зазначив тренер. – У минулі роки здебільшого на першому місці було відчуття патріотизму, а вже потім – зарплата. Тож коли «Карпати» відродились, народ скандував нам на трибунах так, що мурашки по шкірі. Зараз патріотизм у команді також присутній, але він дещо інший. Та я думаю, що вже найближчим часом, у найближчі роки «Карпати» знову стануть клубом, де 90% складу становитимуть місцеві гравці. Коли платять зарплату – це чудово, але повірте, коли ти граєш за клуб рідного міста, рідного регіону – відчуття геть інші, відповідальність інша».

За словами Юрія Дячука-Ставицького, зарплата – це найменше, що повинне цікавити молодого футболіста на початках кар’єри.

«Більше тисячі гривень, менше тисячі гривень – немає бути різниці, – наголосив Юрій Дячук-Ставицький. - Я завжди кажу молоді: «Спочатку ви повинні досягнути певного рівня, – такого, що коли потрапите у серйозний клуб, то вже за рік отримаєте стільки, скільки не одержували останні десять років. Для прикладу, ми мали Василя Кобіна, який приїхав до Львова у «Карпати» із Закарпаття. Коли ж його взяли у «Шахтар», то він мені сказав: «Юрію Михайловичу, мені тих доларів насипали стільки, що аж голова закрутилася».

Отож повна версія розмови з Юрієм Дячуком-Ставицьким – сьогодні, 28 квітня, о 22:35 на телеканалі ZIK у клубному тележурналі «ПроКарпати». І якщо відомий тренер ділитиметься думками про майбутнє команди, то журналісти разом із ветеранами клубу пригадали період відродження «Карпат» у 80-х роках минулого століття. Тож у спеціальному сюжеті – унікальні спогади від Юрія Кульчицького, Степана Юрчишина, Василя Соломонка.

Источник: ZIK
Популярные новости