Вадим Страшкевич: "Конкуренції не боюся"

1369 29.01 2014   14:08

На турецькі збори Олександр Севідов узяв чимало молодих та перспективних вихованців карпатівських шкіл. Дехто з них вже встиг дебютувати у вищій лізі, а декому вдалось навіть засвітитися у матчах проти грандів. Наприклад, Вадим Страшкевич долучився до перемоги над донецьким «Шахтарем», коли заробив пенальті на початку другого тайму.

Але невдовзі молодий хавбек почав рідше з’являтися на полі: Олександр Севідов пояснював це тим, що хлопцю слід трішки відпочити від футболу, аби його не втратити. На зборах у Страшкевича, як і в більшості інших гравців, є по 45 хвилин в кожному матчі. У першому спарингу Вадим відзначився забитим голом.

– Тренувальний процес у нас прекрасний, я та мої партнери добре почуваємося. Морально ми загартовані, а настрою додають наші перемоги у матчах проти «Шахтаря» та «Спліта».

– У команді зараз багато молодих гравців. Старші карпатівці вас не «ганяють»?

– Ні, у нас нема дідівщини. Ми всі рівні, всі однодумці. Навпаки, старші гравці нам допомагають, особливо молодим, зокрема, порадами.

– На офіційному рівні за «Карпати» тобі ще не вдалося забити, зате відзначився в товариському матчі...

– Це додає натхнення. Кожен, хто забиває, отримує кращий настрій та більше позитивних емоцій.

– Після результативної передачі у матчі проти «Волині» та заробленого пенальті в матчі проти «Шахтаря», ти почав все рідше з’являтися на полі. Тренер говорив, що тобі слід відпочити.

– Коли і кого ставити на матч повинен вирішувати Олександр Севідов. Гадаю, я вже відпочив. Тут мова йшла не про фізичний відпочинок, а про моральний. Все ж для мене це були перші матчі на такому рівні. Після перемоги над «Шахтарем» я не міг заснути, весь час прокручував в голові ігрові моменти. Це була незабутня гра. А зараз у нас спаринги на носі. Їх багато, і це дуже добре. Як на мене, матч приносить більше користі ніж тренування, так можна швидше набрати форму.

– На твою позицію атакувального хавбека є чимало претендентів...

– Конкуренції я не боюся. Чому ж я тут? Я стараюся і доказую тренеру, що я можу і хочу грати.

– Вадиме, на вигляд ти добра людина. Але на полі ніби перетворюєшся, граєш жорстко, на межі фолу...

– Футбол – гра для справжніх чоловіків. На полі не треба показувати те, який ти добрий. Треба показати, що ти вмієш, що ти нахабний і наполегливий.

Популярные новости