Сергій Літовченко: "В чемпіонаті все буде по-іншому"

1393 29.01 2013   23:31
Фото - fcvolyn.net

У середу, 30 січня луцька «Волинь» відбуває на свій другий тренувальний збір до Туреччини. Напередодні своїми враженнями про перші тренування у Белеку поділився воротар Сергій Літовченко.

- Сергію, як оцінюєш перші збори команди?

- Перші збори найважчі, на них закладається функціональна підготовка. Умови у нас були хороші, футбольні поля для тренувань зручні. Тому оцінюю збір як дуже продуктивний.

- Воротарі працювали нарівні із польовими гравцями?

- Ми мали іншу специфіку. Польові гравці все ж більше бігали, а у голкіперів інші вправи, спрямовані на стрибки, гнучкість тощо… Мали специфічні навантаження, але вважаю, що ми навіть більше попрацювали, ніж польові гравці.

- Що найважче було для тебе особисто?

- Декілька днів відпрацьовували дистанційний біг, а ще запам’яталися вправи із набивними м’ячами. Всім було важкувато, бачив що всі хлопці терпіли.

- Ви зіграли п’ять спарингів, багато хто занепокоєний двома поразками з великим рахунком. В чому справа?

- Думаю, що перший матч відбувся надто рано. Ми ще не набрали достатніх кондицій, а грали із турецькою командою, яка через чотири дні стартувала у своєму чемпіонаті. «Генчербірлігі» дуже хороша команда, вона б в Україні за єврокубки боролися. Ми грали на фоні навантаження, а турки вийшли свіжими. Вболівальників прошу не перейматися цим, в чемпіонаті все буде по-іншому.

- Чому присвячував вільний час?

- Одного разу з’їздили з хлопцями в місто, але особливого бажання кудись іти не було. Хотілося поспати, відновитися. Увечері в басейн ходили. Він у готелі був із морською водою, відновлює добре м’язи.

Популярные новости