Олександр Севідов: "Підківка живий, як Ленін"

1005 28.04 2014   01:30
Фото - Footboom.com

Головний тренер «Карпат» Олександр Севідов:

– Враження? Такі ж, як завжди останнім часом. Ми домінували протягом всього ігрового часу, поки не пропустили гол. Цей гол убив нас психологічно. Після нього ми могли ще пропустити, але знайшли в собі сили і знову вийшли вперед. Ми робимо помилки, за які нас карають. Когось прощають, а нас карають. Ми не можемо зіграти на «нуль», отже заслуговуємо той результат, що світиться на табло.

– Зараз дуже критикують Підківку, зокрема, на трибунах. Як ви оціните його дії?

– Що зробиш... Він помиляється, на жаль, результативно. І ми пропускаємо. Стоїть у воротах той, хто є більш впевненим у собі. У нас три молоді воротарі, вони не досвідчені. Якщо цей гол Підківку не зламає, то... Ми губимо дорогоцінні очки там, де не повинні цього робити. Зараз усі шукають наші помилки, натомість не говорять про футбол. Ми краще грали і сьогодні, і в Луганську. За винятком того моменту, коли пропустили гол. А так я б хотів подякувати нашим фанатам, які їхали за нами і в Сімферополь, і в Луганськ, і підтримували нас сьогодні. Поки ми не програємо. Але і не виграємо.

– Підківка взагалі ще живий?

– Живий. Як Ленін. Розумієте, у нас взагалі парадоксальна ситуація з молодими гравцями. Вони ставляться до своєї роботи гірше, аніж більш досвідчені виконавці. Ще не так давно усе було навпаки, старі дозволяли собі заспокоїтися. Не знаю, може період зараз такий. Молоді вже думають, що вони сильні і дорослі. І при цьому роблять такі помилки, які гравці Прем’єр-ліги робити не мають права. Вам вже напевно набридли мої слова, але це наш шлях і ми з нього не звертаємо. І я вірю, що наші перемоги попереду. Не сьогодні, так завтра. Молодь притреться один до одного. Сьогодні непогано зіграв Чачуа. Б’ється, у нього є характер. Костевич непогано зіграв, хоч, як і Підківка привіз нам пару голів. Вони як два друга по нещастю. Але вони будуть рости. Це свої, місцеві вихованці. По іншому не вийде.

– А чи готове керівництво чекати на результати?


– Через три тижні подивимося чи я буду тут.

– Ви кажете, що молодь працює не так натхненно, як старші гравці. Може це через те, що клуб постійно афішує віру в молодь?


– Потрібно обережно підходити до цього моменту. Вже було так, що ми штучно перекинули молодих гравців до першої команди, без альтернативи і конкуренції. Але зараз ми приступили до того етапу, що вже буде конкуренція між молодими. До нічого хорошого оця штучність не приводить. Чому я маю гавкати щоб він туди побіг, мозок увімкнув? Цей етап болісний, багато клубів, які обирали цей шлях, через нього проходили.

– Може їх в армію віддати?


– Боюся, що вони не витримають курс молодого бійця. Але давайте зробимо для них поблажку. Вони то думають, що вже дорослі. Але ми бачимо, що вони самостійно не можуть приймати рішення. Дідівщини у нашій команді нема. Старші вчать молодь, говорять з ними. Футбол – це джунглі, через які треба проходити.

– «Карпати» зіграли 5 ігор за 15 днів і провели південно-східне турне. Чи встигла команда морально і фізично відновити від нього?


– Психологічно було дуже важко після Луганська. Через дві помилки ми не змогли виграти, а це сильно ударило по психології. Сьогоднішній ляп вибив нас з колії на 10-15 хвилин. Могли і ще пропустити. Ну, нічого. У нас ще три гри з хорошими командами – «Дніпро», «Металіст» і «Чорноморець». Нехай доказують в матчах проти команд, які готуються до єврокубків.

Популярные новости