Роман Підківка: "Моє завдання довести тренеру, що він може на мене розраховувати"

1155 27.06 2013   01:52
Під час зимових зборів в Туреччині в розташування основної команди прибув гравець юніорського складу «Карпат» Тарас Завійський. Цього разу тренуватися разом зі старшими колегами випала нагода вісімнадцятирічному голкіперу команди U-19 Романові Підківці.


– Пригадуєш, як дізнався, що їдеш до Словенії на збори разом з основним складом?

– Звісно, пам’ятаю. Таке неможливо забути. Навіть день назву. Це була субота, 22-го червня. «Карпати» саме збиралися їхати на збори. В мене було перше моє тренування з молодіжним складом, після якого я приїхав додому і готувався зайнятися своїми справами. Аж тут дзвонить телефон і адміністратор команди мені каже: «Збирайся, ввечері їдеш на збори до Словенії». Відчуття були неймовірними. Мабуть кращими, ніж якщо б мені цю новину сказали за тиждень до від’їзду.

– Зараз ти наймолодший гравець в команді...

– Так воно і є. Мусить же бути в команді хтось наймолодший, правда? Але мене всі підтримують, допомагають порадами. Тому влитися в колектив було не важко.

– І з ким найбільше спілкуєшся з гравців?

– З Гірським, Озарківим, Гудимою і Мисаком. Ми просто всі давно вже знайомі. Колись разом вчилися в одній школі. А зі Степаном ще пройшов минулі збори в молодіжному складі «Карпат».

– Романе, тобі зараз лише 18, але ти вже доволі кремезної статури...

– Це в мене тато такий за тілобудовою (сміється). Мабуть, я в нього і пішов. Думаєте, я такий один серед юніорів? Таких хлопців з моїм зростом там вистачає. Є навіть і ще більші.

– Зараз на зборах підібрався молодий склад голкіперів: Мисак, Ільющенков і ти. Попри те, що ти серед них наймолодший, відчуваєш, що можеш поборотися за місце в основному складі?

– Власне для цього я і є тут. Моє завдання довести тренерові, що він може на мене розраховувати.

Популярные новости