Іван Гецко: "Хороші футболісти раніше неохоче їхали в Україну, а тепер і поготів"

1342 27.02 2014   10:10
Фото - sport-express.ua

Відомий у минулому фут­боліст Іван Гецко в ін­терв’ю «Газеті» підсумував трансферну кампанію українських клубів у період зимового міжсезоння.


— Ігорю Михайловичу, Вам не здається, що зимова трансферна кампанія українських клубів минула дуже спокійно?


— Усіх хороших футболістів розібрали. Учасникам єврокубків було складно в цей невеликий проміжок часу дозаявити когось для виступів у Лізі Європи. Хороші гравці, повторюю, мають чинні контракти, тому було складно когось «вирвати». Щодо футболістів команд середнього рівня, то ті, що ставлять якісь завдання, вже вкомплектовано. Інші ж підсилилися: «Говерла» здійснила придбання, «Таврія» досі, мабуть, шукає підсилення, як і донецький «Металург». В українських грандів є довга лава запасних, на якій сидять кваліфіковані виконавці. Та й не забувайте про події в державі. Хороші футболісти й раніше не особливо прагнули грати в Україні, а тепер і поготів. Навіть після стабілізації ситуації іноземні гравці розглядатимуть пропозиції українських клубів з певними побоюваннями.

— «Динамо» почало закуплятися ще рік тому, були придбання влітку. Чого очікуєте від киян тепер?


— «Динамівці» вже провели матч Ліги Європи на Кіпрі проти «Валенсії». Кияни показали не той футбол, який від них очікували. Але їх можна зрозуміти. Вони дістали чи не найсильнішого суперника з тих, які грають у Лізі Європи. А тут іще й не було можливості приймати іспанців удома, де була б підтримка своїх глядачів. Думаю, за політичну ситуацію переживав не тільки Шовковський, а й інші футболісти. Психологічно було складно. Тому було багато чинників не на користь українського клубу. В майбутньому робитимемо висновки за іграми «Динамо» в чемпіонаті України. Перші два-три тури розставлять усе на свої місця, і ми побачимо, чи готова команда Олега Блохіна боротися за місце в Лізі Європи.

— Вірите, що «Динамо» зможе фінішувати на першому чи другому місцях?

— Не хотів би не вірити. Ми говоримо про славетний клуб із традиціями, амбіціями. Хотів би, щоб «Динамо» однозначно створило конкуренцію в боротьбі за друге місце.

— Через кілька місяців спливає термін контракту «Дніпра» з Хуанде Рамосом. Як гадаєте, керівництво дніпропетровців уже визначилося з майбутнім тренера?

— Це їхні внутрішні справи… Впевнений на сто відсотків, що переговори з цього питання вже відбулися. За півроку до завершення чинності контракту всі так роблять. Непокоїть те, що не було оголошено про підсумок цих переговорів. Усе-таки багато галасу було навколо деяких футболістів, але команду зберегли. Тобто всі вимоги Рамоса керівництво виконало. У матчі в Лізі Європи «Дніпро» мені сподобався. Взагалі хотілося б, щоб Рамос нарешті чогось досягнув із «дніпрянами». Хоча б у Лігу чемпіонів пробився. А залишиться він чи ні — це питання суто керівництва клубу й самого тренера та його амбіцій.

— Питання щодо середнього класу. «Чорноморець» утримає місце в Лізі Європи?

— Не бачу конкурентів для одеситів. «Чорноморець» має хороший підбір футболістів, рівень команди вищий за середній. «Моряки» показують стабільну гру, б’ються на рівних з грандами нашого футболу. Тому, думаю, їхні позиції в турнірній таблиці є заслуженими. Знаю, що донецький «Металург» хотів би потіснити одеситів. Але турнірна таблиця адекватно відображає співвідношення сил.

Популярные новости